SON DAKİKA
Hava Durumu

Wagner liderinin Rus ordusu ile iletişimi kesildi

Rus askeri yönetimi, Wagner Grubu patronu Yevgeniy Prigojin (Yevgeny Prigozhin) ile iletişimi kesti.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Wagner liderinin Rus ordusu ile iletişimi kesildi

Rus ordusu ile Rus neo-faşist paralı asker grubu Wagner çetesi arasındaki gerginlik artmaya devam ediyor. 

Wagner çetesinin kurucusu Yevgeny Prigojin, geçen ay Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer askeri yetkilileri kendilerine verilecek silah ve mühimmatın sevkiyatını geciktirdikleri gerekçesiyle “ihanetle” suçlamıştı. Şimdi ise Prigojin’in mühimmat sağlama konusundaki ısrarı nedeniyle Rus üst düzey yetkilileri ile özel iletişim hattının kesildiği öğrenildi.

Rus neo-faşist paralı asker grubu Wagner Grubu kurucusu Yevgeny Prigojin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Mühimmat istemeyi bırakmam için tüm yetkili ofis ve bölümlerde tüm özel hatlar benim için kapatıldı ve karar vermekle görevli departmanlara geçiş izim engellendi.” dedi.

WAGNER LİDERİNDEN RUS SAVUNMA BAKANINA SUÇLAMA

Daha önce Prigojin, kendilerine söz verilen mühimmat sevkiyatının gerçekleşmemesi halinde Rus birliklerinin uzun süredir çatışmaların sürdüğü Bahmut kentini ele geçirmesinin zor olacağını söylemişti.

Ayrıca Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov'u Wagner grubuna sağlanacak silah ve mühimmatın sevkiyatını geciktirdikleri gerekçesiyle “ihanetle” suçlamıştı.

RUSYA, BAHMUT'U ELE GEÇİREBİLMEK İÇİN 30 BİN ASKER KAYBI YAŞADI

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıları devam ederken, Ukrayna'nın Donetsk bölgesine bağlı Bahmut'ta aylardır yoğun çatışmalar yaşanıyor. Savaşın gidişatı ve stratejik anlamda ciddi bir önemi olmasa da Kremlin, şehri ele geçirmek için aylardır çaba harcıyor. Uluslararası bağımsız araştırmacılara göre, şu ana kadar Bahmut’ta 20-30 bin arasında Rus askerinin hayatını kaybettiği veya yaralandığını ifade ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.