SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'da öldürülen Ukraynalılar askeri personel çıktı!

Almanya'nın Bavyera bölgesinde bir Rus vatandaşı tarafından öldürülen iki Ukrayna vatandaşının tıbbi rehabilitasyon gören askeri personel olduğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'da öldürülen Ukraynalılar askeri personel çıktı!

Almanya'nın Bavyera bölgesinde bulunan Murnau am Staffelsee kasabasında bir Rus vatandaşı tarafından öldürülen 2 Ukraynalının cephede aldıkları ağır yaralanmanın ardından Almanya’da tıbbi rehabilitasyon gören askeri personel olduğu bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yayımlanan yazılı açıklamada, Murnau am Staffelsee kasabasındaki bir alışveriş merkezinin önünde, 27 Nisan 2024 tarihinde öldürülen iki Ukrayna vatandaşının  Almanya’da tıbbi rehabilitasyon gören askeri personel olduğu belirtilerek, “Ukrayna konsolosları, hayatını kaybeden askerlerin görev yaptığı birimlerle ilgili bilgileri açıklığa kavuşturuyor ve yakınlarıyla temas kuruyor." denildi.

Ayrıca açıklamada, cinayeti işlediği şüphesiyle gözaltına alınan kişinin Rus olduğu bilgisini doğrulandı.

ALMANYA'DA 2 UKRAYNA VATANDAŞI ÖLDÜRÜLDÜ

Murnau am Staffelsee kasabasında iki kişinin ağır yaralandığı olayın ihbarı, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 17.20 sıralarında geldi. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde bir kişi hayatını kaybetmişti. Ağır yaralanan ikinci kişi ise kısa süre sonra hastanede hayatını kaybetti. Ölenlerin, yakındaki Garmisch-Partenkirchen bölgesinde yaşayan 23 ve 36 yaşındaki Ukrayna vatandaşları olduğu belirtildi.

Derhal yapılan incelemelerin ardından 57 yaşındaki Rus vatandaşı şüpheli, olay yerinden çok da uzak olmayan evinde gözaltına alındı.

Münih Savcılığının denetimi altındaki kriminal polisi, olayı çifte cinayet olarak soruşturuyor. Alman mahkemesi 29 Nisan Pazar günü zanlı hakkında tutuklama kararı aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.