SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin lideri, orduya savaşa hazırlık talimatı verdi

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, orduya savaşa hazır olma talimatı verdiği ileri sürüldü. Bu kapsamda, silahlı kuvvetlere planlamanın güçlendirilmesi talimatı verildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin lideri, orduya savaşa hazırlık talimatı verdi

Çin Parlamentosu ve üst düzey siyasi danışma organının 2023 Mart ayındaki yıllık toplantısına katılan Çin lideri Şi Cinping, burada gerçekleştirdiği konuşmasında savaşa hazırlık mesajı verdi.

Ayrıca Şi Cinping, Çin ordusunun komuta kademesine, "savaşa cesaret edin" çağrısı yaptı. Şi Cinping, Çin'in son on yılda ikiye katlanan savunma bütçesinde yüzde 7.2'lik bir artış yapılacağını duyurdu. Şi ayrıca, yeni askeri hazırlık çalışmaları çerçevesinde; Tayvan Boğazındaki şehirlerde yeni hava saldırısı planları ve ülke çapında yeni Ulusal Savunma Seferberliği ofislerinin kurulacağını bildirdi.

ÇİN LİDERİNDEN ORDUYA ÖVGÜ!

Şi konuyla ilgili, "Bize dayatılabilecek savaşlar karşısında düşmanlarımıza onların anlayacağı dilden konuşmalı, zafer, barış ve saygı kazanmak için kullanmalıyız. Yeni dönemde Halk Ordusu çatışmayı durdurmak için güç kullanmakta ısrar ediyor. Ordumuz savaşmada iyi olması ve güçlü bir savaşma ruhuna sahip olmasıyla ünlüdür. Amerikan teçhizatıyla donatılmış Komintang ordusunu tüfeklerle yendi. Kore savaş alanında tepeden tırnağa silahlı dünyanın bir numaralı düşmanını yendi ve dünyayı şok eden, hayaletlerin ve tanrıların ağlamasına neden olan güçlü ve görkemli savaş dramaları sergiledi" ifadelerini kullandı.

AYNI ÇAĞRIYI EKİM 2022'DE YAPMIŞTI!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping aynı çağrıyı geçen yıl ekim ayında, ordunun güçlendirilmesi ve savaş kazanma kabiliyetinin geliştirilmesine yönelik direktifi doğrultusunda çalışacaklarına ilişkin açıklama yapmıştı. Şi ayrıca, "Ordu her zaman teyakkuzda ve savaşa hazır olmalı, ülkenin güvenliğini, egemenliğini ve kalkınma çıkarlarını kararlılıkla korumalı" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.