SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da Tu-22M3 tipi süpersonik bombardıman uçağı düştü!

Rusya’nın Stavropol bölgesinde, Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik füze saldırıları düzenlemek için sık sık kullandığı Tu-22M3 tipi süpersonik bombardıman uçağı düştü.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da Tu-22M3 tipi süpersonik bombardıman uçağı düştü!

Rus yetkililer Stavropol bölgesinde bir Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağının düştüğünü açıklarken, Ukrayna Rusya'ya ait Tu-22M3 tipi uçağını düşürdüğünü bildirdi.

Stavropol Valisi Vladimir Vladimirov, 19 Nisan 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bölgede bu sabah bir savaş uçağının düştüğünü bildirdi. Vladimirov, uçakta bulunan 2 pilotun hayatını kaybettiğini, 2 pilotun ise kendini fırlatarak kurtulduğunu kaydetti.

Düşen Rus uçağına ait görüntülerin sosyal medya üzerinden paylaşılması sonrasında, Rusya Savunma Bakanlığı Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetlerine ait Tu-22M3 tipi süpersonik bombardıman-füze uçağının düştüğünü doğrulayan bir açıklama yaptı. Açıklamada uçağın bir savaş görevini tamamladıktan sonra hava üssüne dönerken “kaza geçirdiği” ileri sürüldü.

UKRAYNA: RUS BOMBARDIMAN UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK

Öte yandan Ukrayna, Rusya’ya ait bir Tu-22M3 bombardıman uçağını düşürdüğünü açıkladı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk, “Hava Kuvvetlerinin uçaksavar füze birlikleri, İstihbarat Başmüdürlüğü ile iş birliği içinde ilk kez, Rus teröristlerin Ukrayna’nın sivil yerleşim yerlerini bombalamak için kullandığı Kh-22 seyir füzelerinin taşıyıcısı olan Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını imha etti. Ayrıca bugünkü saldırıda ilk kez iki Kh-22 tipi füzesi imha edildi." açıklamasında bulundu.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATI: RUS UÇAĞI 300 KİLOMETRE MESAFEDEN VURULDU

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğünden yapılan açıklamada ise, Rusya’ya ait Tu-22M3 uçağının daha önce Rus A-50 tipi uzun menzilli radar tespit ve kontrol uçağını düşürmek için kullanılan yöntemlerle Ukrayna'ya yaklaşık 300 kilometre mesafeden düşürüldüğü belirtildi. 

Daha önce Ukrayna basınında çıkan haberlerde, Rus A-50 tipi uçağının S-200 uzun menzilli uçaksavar füze sistemiyle vurulduğu aktarılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.