SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın savaşta kaybettiği asker sayısı ortaya çıktı!

Birleşik Krallık merkezli basın servisi BBC'nin Rusça servisi ve bağımsız medya kuruluşu Mediazona, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi başlatan işgalci Rus birliklerinin kayıplarını tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın savaşta kaybettiği asker sayısı ortaya çıktı!

Vladimir Putin'in emrindeki Rus birliklerinin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan topyekûn saldırı ve işgal girişiminde aldığı zaiyat artmaya devam ediyor. Rusya Silahlı Kuvvetlerine bağlı personel, Ukrayna ordusuna karşı büyük kayıplar veriyor. 

RUSYA 50 BİN ASKERİNİ KAYBETTİ

Birleşik Krallık merkezli basın servisi BBC'nin Rusça servisi ve bağımsız Rus medya kuruluşu Mediazona, Rus birliklerin cephede verdiği kayıpları gündeme getirdi. Buna göre işgalci birlikler, 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminin ikinci yılında, savaşın ilk yılına göre yüzde 25 oranında artışla kayıp verdi. BBC ekipleri, resmî raporlar ve açık kaynakları tarayarak elde ettiği verilerin yanı sıra Rusya'daki mezarlıklarda da incelemelerde bulundu. Yapılan araştırma kapsamında Rus birlikleri savaşın ikinci yılında 27 bin 300'den fazla asker kaybetti. 24 Şubat 2022'de başlayan savaşa ilişkin veri paylaşan medya servisi, işgalcilerin toplamda 50 bin asker kaybettiğini aktardı. 

Ukrayna'da 50 binden fazla Rus öldü

UKRAYNA'YA SALDIRAN İŞGALCİLERE MEZARLIKLAR AÇILIYOR

BBC ekibi ve Mediazona çalışanları Rusya'nın Ryazan kentindeki Bogorodskoye mezarlığının havadan yakalanan görüntülerini tespit etti. ABD merkezli uzay teknolojisi Maxar tarafından çekilen görüntülere göre 2021 yılında boş bir araziden ibaret olan bölge, çok sayıda Rus askerin gömüldüğü mezarlık haline geldi.

Bogorodskoya mezarlığı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.