SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, 6 Kırım Tatarını ters kelepçeleyerek bekletti!

Rus işgalciler, alıkoydukları Kırım Tatarlarına kötü muamele uygulamayı sürdürüyor. FSB’nin 5 saat boyunca 6 Kırım Tatarını elleri arkadan kelepçelenmiş halde beklettiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, 6 Kırım Tatarını ters kelepçeleyerek bekletti!

Rus işgal güçleri, Kırım’da alıkoyduğu Kırım Tatarlarına karşı işkence ve kötü muamele uyguluyor. İşgalcilerin Bahçesaray’da, 24 Ağustos 2023'te gerçekleştirdiği toplu baskında alıkonulan 6 Kırım Tatarının, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ofisinde, 5 saat boyunca elleri arkadan kelepçelenerek ve başları dizlerine bastırılarak bekletildiği ortaya çıktı.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatına dün konuşan Avukat Emil Kurbedinov, FSB ofisine geldiğinde 6 Kırım Tatarını ters kelepçelenerek başları dizlerine bastırılmış ve gözleri kapatılmış şekilde gördüğünü açıkladı. Avukat, "Girdiğimde onlar beni görmedi. Ben sesli bir şekilde selam verdim. Bana cevap verdiler ama gözlerini açmadılar. Hiç bir yere bakmasınlar, aralarında konuşmasınlar diye onlara bu şekilde oturma emrinin verildiğini anladım" açıklamasında bulundu.

KIRIM TATARLARI GÜN BOYUNCA AÇ BIRAKILDI

Öte yandan avukat Emil Kurbedinov, soruşturma faaliyetleri çerçevesinde tutukevinden FSB ofisine götürülen 6 Kırım Tatarının kahvaltı etmeden nakledildiğini ayrıca öğlen yemeği saatinde FSB’de tutulduğunu ve çok geç saatte tutukevine geri getirildikleri için akşam yemeğini de kaçırdıklarını aktardı. Kurbedinov, "İnsanlar tüm gün aç bırakıldı. Savcılığa va tutukevine şikayet dilekçesini vereceğiz" dedi.

BAHÇESARAY’DA TOPLU BASKIN

Rus işgal güçleri, 24 Ağustos 2023’te Kırım’ın Bahçesaray kentinde yaşayan Amethan Umerov, Seydamet Mustafayev, Ruslan Asanov, Abdulmecit Seytumerov, Eldar Yakubov, Remzi Nimetulayev olmak üzere 6 Kırım Tatarının evine sabah erken saatlerde baskın düzenledi ve arama yaptı. Aramalardan sonra Kırım Tatarları, Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) Akmescit (Simferopol) ofisine götürülmüştü. Daha sonra işgalci mahkeme, Kırım Tatarları hakkında sözde tutuklama kararı aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.