SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kırım'a ek FSB birimleri sevk etmeye başladı

Ukrayna ordusunun Rus işgali altındaki Kırım'a gerçekleştirdiği başarılı operasyonların ardından işgalciler Yarımada'daki FSB ajanının sayısını artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kırım'a ek FSB birimleri sevk etmeye başladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin işgal edilen Kırım'daki askeri tesislere yönelik başarılı karşı saldırılarından sonra Rus işgalciler, Ukrayna Savunma Kuvvetlerine yardım eden direnişçileri tespit etmek ve yakalamak için Yarımada'ya ek Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) birimleri göndermeye başladı.

Ukrayna Milli Direniş Servisi tarafından 8 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna ordusuna bilgi aktaran direnişçileri tespit etmek için Kırım’a daha fazla FSB ajanını sevk etmeye başladığı aktarıldı.

İşgalcilerin sık sık Kırımlıların telefonlarını kontrol ettiği ve sorguya çektiği belirtilen açıklamada, “Ancak Rusların umutları boşa çıkacak çünkü yerli halk onları kabul etmiyor ve kendi topraklarının kurtarılmasını bekliyor. Rus ordusunun tesislerine yönelik saldırılar ise devam edecek.” denildi.

3 RUS ÜSSÜNE SALDIRI

Bilindiği üzere, Rus işgali altındaki Kırım’da 29 Nisan’ı 30 Nisan’a bağlayan gece Rusya Hava Savunma Komutanlığına bağlı olarak konuşlanan 3 askerî üsse saldırı gerçekleştirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.