SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Güldere: Sürgün kayıplarının hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz

Kırım Tatar sürgünün 76. yıl dönümünde, Türkiye'nin Kıyiv (Kıyiv) Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, canlı yayında Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın sürgünün yıl dönümüne dair açıklamasını okudu.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Güldere: Sürgün kayıplarının hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz


Kırım Tatar sürgünün 76. yıl dönümünde, Türkiye'nin Kıyiv (Kıyiv) Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, canlı yayında Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın sürgünün yıl dönümüne dair açıklamasını okudu.



Büyükelçi Güldere, katıldığı yayına ilişkin sosyal medyadan, "ATR kanalında canlı yayına katıldık, Bakanlığımızın mesajını okuduk. Soydaş Kırım Tatar Türklerinin acısını paylaşıyor, sürgün kayıplarının hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz." paylaşımında bulundu.



Yayında, "Türkiye her zaman Kırım Tatarlarının yanında olmuştur, arkasında olmuştur. Bugün de aynısı geçerlidir." diyen Büyükelçi, gün içerisinde Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'yla, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov'la ve Kırım Tatarlarıyla görüşmeler yaptığını söyleyip, "Okul, ibadet yeri, barınma, tüm ihtiyaçlar konusunda Ukrayna devletiyle el birliği içerisinde Kırım Tatarlarına sahip çıkmaya, önümüzdeki dönem de devam edeceğiz."dedi.





https://www.youtube.com/watch?v=kuEohsjrOuQ

Büyükelçi Güldere, Kırım Saati'nin konuğu oldu



BÜYÜKELÇİ GÜLDERE: “KIRIM TATARLARININ GÜÇLÜ KİMLİĞİNİ VE BENLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ”

Büyükelçi Güldere, daha önce 14 Mayıs 2020'de QHA'nın "Kırım Saati" programına katılmış, burada Türkiye ve Ukrayna arasında günden güne gelişen stratejik ortaklık, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’nün 76. yıl dönümü, iki ülke arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkiler, turizm hamleleri, savunma sanayisi projeleri ve Ukrayna’da yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra koronavirüs (Covid-19) salgınında Türkiye’nin etkinliği başlıklarında açıklamalarda bulunmuştu.



Büyükelçi Güldere, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 76. yıl dönümüne ilişkin de şu mesajı vermişti:



“Kırım Tatarları maalesef 20. yüzyılda ve daha öncesinde büyük trajediler geçiren bir halk. Fakat bütün zorluklara rağmen özünü, kimliğini, dilini, dinini en iyi şekilde muhafaza eden bir halk. Sürgün trajedisinde yaşamının yitirenlerin aziz hatırası önünde hepimizin boynu bükük. Bu acıyı yad ederken tüm acılara rağmen Kırım Tatarlarının bugün nasıl dimdik olduğunu da unutmadan ikisini bir arada yaşayarak idrak etmek lazım. Kırım Tatarları, Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası. Zor zamanlarını Anadolu’da geride bırakmaya çalışan kardeş bir halk. Benim de kökenlerimde, ailemde Kırım Tatarları var. Biz bu acıyı paylaşıyoruz. Aynı zamanda da Kırım Tatarlarının güçlü kimliğini ve benliğini hissediyoruz.”



https://www.youtube.com/watch?v=S09OQ-7jKkA



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.