SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir Kırım Derneğinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel gece

Eskişehir Kırım Derneği bugün "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Programı" gerçekleştirdi. Kadınlara özel olarak düzenlenen etkinlikte, Kırım Tatar dansları ve müzikleri icra edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 00:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir Kırım Derneğinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel gece

Eskişehir Kırım Derneği, Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak 8 Mart 2024 tarihinde dans ve müziklerin icra edildiği coşkulu bir geceye imza attı. 

Saat 19.00’da başlayan etkinliğin açılış konuşmalarını Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen ve Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova gerçekleştirdi.

Kırım Tatar halk müziği sanatçısı Gülizar Bekirova ile Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Derneği Korosu'nun sahne aldığı “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Programı” etkinliğine çok sayıda kadın katıldı.

ESKİŞEHİR KIRIM DERNEĞİNİN RECEP ŞEN BAŞKANLIĞINDAKİ İLK PROGRAMI KADINLARA ÖZEL OLDU

Eskişehir Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Dikmen’in sunuculuğunu üstlendiği programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Recep Şen gerçekleştirdi. Şen, başkanlığa seçilmesinin ardından ilk programın kadınlara özel olması gerektiğini vurgulayarak bu programı düzenlediklerini belirtti. Şen konuşmasında, “Siz yoksanız biz hiçiz, siz varsanız biz varız. Her türlü etkinliği sizlerle birlikte yapalım istiyorum. Çünkü kadınlar her şeyin en iyisini, en güzelini yapar” dedi. Şen konuşmasında, Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Kırım Tatarlarına verdiği desteği dile getirerek teşekkür etti. Şen ayrıca, masaların üzerine Eskişehir Kırım Derneğinden “beklenti/öneri” için bırakılan formların doldurulması için çağrı yaptı.

"HEPİMİZİN GÖREVİ DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK"

Ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, programı düzenleyen Eskişehir Kırım Derneğine teşekkür etti. Kurt, “Hepimizin görevi Derneğimize sahip çıkmak, destek vermek ve birlikte dayanışmayı büyütmek, çoğaltmaktır. Bunu yapabilirsek Eskişehir’de en büyük dernek biz oluruz. Şu anda bile üye sayısı bakımından en büyük dernek bizim” ifadelerine yer verdi. Ayrıca desteklerine devam edeceklerini vurgulayan Kurt, 10 Mart 2024 tarihinde Eskişehir Kırım Derneğini ziyaret edeceklerini duyurdu.

"ESKİŞEHİR KIRIM TATARLARININ BAŞKENTİ"

Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova ise yaptığı konuşmada, Recep Şen’i Dernek başkanlığına seçilmesi nedeniyle tebrik etti. Kırım Ailesi olarak Recep Şen’in yanında olduklarını ifade eden Kurtseitova, herkese sağlık diledi. “Eskişehir, Kırım Tatarlarının başkenti” diyen Kurtseitova, Kırım’ın en yakın zamanda işgalden kurtarılmasını diledi. Kırım için, Kırım Tatarları için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kurtseitova, sözlerine “Yaşasın Kırım, yaşasın Ukrayna, yaşasın Eskişehir” diyerek son verdi.

Program, açılış konuşmaları sonrasında orkestranın çaldığı türkülerle devam etti. Ardından Kırım Ailesinden Remziye isimli Kırım Tatar genç, sahnede "Tım Tım" dansı performansı sergiledi.

DAVETLİLER KIRIM TATAR HALK MÜZİĞİ SANATÇISI GÜLİZAR BEKİROVA'YA ALKIŞLARLA EŞLİK ETTİ

Katılımcıların beğenisini toplayan etkinlikte, Kırım Tatar halk sanatçısı Gülizar Bekirova halk yırları (halk türküleri) seslendirdi. Kadınlar Günü’nü kutlayan Bekirova, Kırım Tatar yırlarının her zaman sevgi dolu olduğunu vurguladı. Seyirciler, Bekirova’ya alkışlarla eşlik etti.

Romanya Dobruca Kırım Tatarları Derneğinin korosu ise Bekirova’nın şefliğinde Kırım Tatar şarkıları seslendirildi. Yaklaşık 400 kişilik katılımın olduğu program, Kaytarma başta olmak üzere Kırım Tatar dansları ve çeşitli oyunlarla sona erdi.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.