SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "Cafer Seydamet Kırımer" konferansı

Kırım Derneği İstanbul Şubesi, 10 Mayıs 2024 tarihinde Turhan Baybora'nın konuşmacı olarak katılacağı "Kırım Türklerinin Siyasi Önderi Cafer Seydamet Kırımer, Hayatı ve Eserleri" konulu konferansa ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "Cafer Seydamet Kırımer" konferansı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesinin geleneksel olarak her hafta düzenlediği konferanslarda bu hafta "Kırım Türklerinin Siyasi Önderi Cafer Seydamet Kırımer, Hayatı ve Eserleri" konusu işlenecek.

Turhan Baybora'nın konuşmacı olarak katılacağı program, 10 Mayıs 2024 Cuma günü saat 19.30'da Kırım Derneği İstanbul Şubesinde gerçekleştirilecek.

Konferans ayrıca, Kırım Derneği İstanbul Şubesine ait tüm resmî sosyal medya platformlarından canlı olarak yayımlanacak.

İstanbul'un Fatih ilçesi, Çapa semtinde Molla Gürani mahallesi Akkoyunlu sokak numara 52'de bulunan dernek binasında tertip edilecek etkinlikte ayrıca, mehrum Ziya Otçu anısında ikramda bulunulacak.

TURHAN BAYBORA KİMDİR?

1950 yılında Polatlı’nın Karayavşan köyünde doğdu. Ailesi Kırım göçmeni olan Baybora, ilkokulu köyünde, ortaokulu Eskişehir ve Polatlı’da okudu. İstanbul Vefa Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde eğitmini tamamladı.

Çeşitli fabrikalarda Personel Müdürü olarak görev yaptı. İmalat ve ticaretle uğraştı.

Henüz baskısı yapılmamış olan bir Kırım Tarihi kitabı bulunmakla birlikte, hâlen Mufassal Deşt-i Kıpçak ve Kırım Hanlığı Tarihi üzerinde çalışmaktadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.