SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği İstanbul Şubesinden Kızıl Ordu Korosu'nun turnesine sert tepki!

Kırım Derneği İstanbul Şubesi, Kırım Tatar ve Çerkes halklarının sürgün edilişlerinin yıl dönümünde yapılacağı açıklanan Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesine yönelik basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 23:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği İstanbul Şubesinden Kızıl Ordu Korosu'nun turnesine sert tepki!

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) ve Çarlık Rusya'nın kanlı tarih sayfalarında yer etmiş olan 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı ile 21 Mayıs 1864 Büyük Kafkasya Sürgünü'nün yıl dönümünde, Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesine yönelik tepkiler büyüyor.

"ZULMÜN KOROSUNU DİNLEMEK YERİNE MİLYONLARCA İNSANIN VATANLARINI KAYBEMELERİNE ODAKLANMALI"

Rus Kızıl Ordusu'nun, sürgün ve soykırım kurbanlarının anıldığı günlerde Kırım Tatarların ve Çerkeslerin yoğunlukta yaşadığı Türkiye'de konser düzenleme duyurusu sonrasında Kırım Derneği İstanbul Şubesi, "Türkiye'de Kızıl Ordu İstemiyoruz!" başlığıyla bir açıklama yayımladı. Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye turnesinin iptali için kamuoyundan destek istenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kızıl Ordu Korosu'nun yapacağı Türkiye Turnesi'nin iptal edilmesini isteyenlerin ortak sesi olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu koro ile anılması gerekenlerin arasında savaş suçları yer alıyor. Kızıl Ordu tarih boyunca birçok zulüm ve trajediye yol açtı, birçok insanın acı çekmesine sebep oldu. Bu nedenle zulmün korosunun müziğini dinlemek yerine milyonlarca insanın kaybına, acılarına, vatanlarını kaybemelerine odaklanmalı, Rusya'nın zorbalıklarını gündeme getirmeliyiz. Türkiye turnesinin iptali için oluşturduğumuz kampanyaya desteklerinizi bekliyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.