SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Konya Şubesinde çifte program

Kırım Derneği Konya Şubesinde Ramazan Bayramı vesilesiyle 13 Nisan 2024 tarihinde bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Bayramlaşma programının ardından Kırım Derneği Konya Şubesi, Genç Tatar inisiyatifi ve MEMAK Makine iş birliğiyle basımı gerçekleştirilen Tarih Bilim Uzmanı ve doktora öğrencisi İlyas Er'in "Kırım'dan Konya'ya Göç" isimli kitabının imza günü gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Konya Şubesinde çifte program

Kırım Derneği Konya Şubesinde Ramazan Bayramı vesilesiyle 13 Nisan 2024 tarihinde bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Şube yönetim kurulu ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirilen program karşılıklı sohbet ve muhabbet ile geçti ve dilek ve temenniler ile son buldu.

Bayramlaşma programının ardından Kırım Derneği Konya Şubesi, Genç Tatar inisiyatifi ve MEMAK Makine iş birliğiyle basımı gerçekleştirilen Tarih Bilim Uzmanı ve doktora öğrencisi İlyas Er'in "Kırım'dan Konya'ya Göç" isimli kitabının imza günü gerçekleştirildi. İmza programı vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Kırım Derneği Konya Şubesi ve Genç Tatar inisiyatifi üyesi İlyas Er yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“1763 yılında başlayan ve Türk dünyasının ve Kırım Türklüğünün hafızasında derin acılar barındıran zorunlu göçler sonucunda atalarımız Aktopraklar olarak adlandırdıkları Anadolu’ya kitlesel olarak göç etti. Acı, zulüm ve soykırım şartları altında yapılan bu göçler “günden güne değil, saatten sate büyüdü” ve bizlere miras oldu. Benim bu çalışmayı yapmam ve bu kitabı yazmaktaki motivasyonum da bu oldu. Amacım atalarımızın onurlu ruhlarını yad etmek ve bu soykırımı gelecek nesillere aktarmak için kalıcı bir eser, miras ortaya koymaktır. Türk dünyasının, Müslüman kardeşlerimizin özgür bir dünyada yaşamalarını arzu ederek Kırım başta olmak üzere tüm ata topraklarımıza selam yolluyorum…”

Kırım Derneği Konya Şubesi ve Genç Tatar inisiyatifinden yapılan açıklamada kitabın basımının finansal kaynağını karşılayan Kırım Tatar iş insanlarının sahibi olduğu MEMAK Plastik Gıda Makine Sanayi Ticaret Anonim Şirketine ayrıca teşekkür edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.