SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım Derneği Manavgat Şubesi aşure dağıttı

Kırım Derneği Manavgat Şubesi, dün düzenlediği etkinlikle muharrem ayında ortak dayanışmanın sembolü olan aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2025 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2025 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Manavgat Şubesi aşure dağıttı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Manavgat Şubesi, yardımlaşmanın ortak tadı olan aşure dağıttı. Dernek üyeleri, 16 Temmuz 2025 tarihinde Kayseri Sofrası Restoranı önünde düzenlediği etkinlikte Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasıyla birlikte halka aşure ikram etti.

"AŞURE SABRIN, ŞÜKRÜN VE BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜN ÖZNESİDİR"

Kırım Derneği Manavgat Şubesi Başkanı Dr. Diğdem Başak Başkır Çalışkan, programda hem ortak dayanışma kültürünün yaşatılması hem de komşuluk ilişkilerinin pekiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Çalışkan, "Aşure, yüzyıllardır süregelen paylaşma geleneğinin simgesidir. Aşure, sadece bir tatlı değil, sabrın, şükrün ve birlikte yaşama kültürünün öznesidir." ifadelerini kullandı.

Muharrem ayının önemine dikkat çeken Çalışkan, farklılıklarla birlikte ortak bir paydada buluşarak, bereketin ve tüm güzelliklerin ortaya çıktığını vurgulayarak, dernek olarak her sene aşure etkinliği düzenlediklerini aktardı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.