SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar heyeti, TİKA'da Kırım Tatarlarının meselelerini görüştü

Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, TURKSİD Ukrayna Başkanı İsmet Yüksel ve Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Başkanı Necla Kalkay'dan oluşan heyet, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'i ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 21:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar heyeti, TİKA'da Kırım Tatarlarının meselelerini görüştü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, 28 Aralık 2023 tarihinde Kırım Tatarlarından oluşan heyetle bir araya geldi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TURKSİD) Ukrayna Başkanı İsmet Yüksel ve Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Başkanı Necla Kalkay'dan oluşan heyet ile görüşen Dr. Mahmut Çevik, görüşmeye ilişkin olarak "Dünya Kırım Türklerinin meselelerini konuştuk" açıklamasında bulundu.

TİKA’nın Kırım’da yapmış olduğu hizmetlerin öneminin değerlendirildiği toplantıda, ileriki dönemlerde gerçekleştirilmesi planlanan projeler kapsamında yapılabilecek işbirliği konuları da ele alındı.

Gündemdeki konular ile birlikte kültürel faaliyetlerin ve etkinlerinin değerlendirildiği görüşme karşılıklı bilgi alışverişi ile devam etti.

Dr. Mahmut Çevik, toplantı sonunda TİKA tarafından hazırlanan “Türkistan Albümü”nü, Kırım Tatar heyetine hediye olarak takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.