SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti iftarda bir araya geldi

Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinin katıldığı iftar programı, Qalaqay Kırım Tatar Mutfağı’nda 30 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti iftarda bir araya geldi

Ankara’da Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi bünyesinde hizmet veren Qalaqay Kırım Tatar Mutfağı’nda, Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinin katılımıyla 22 Mart 2024 tarihinde iftar programı düzenlendi. İftar programına katılan konuklar, oruçlarını Kırım Tatar aşları ve dualarla açtı.

İftar yemeğinin ardından Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar katılımcıları selamlayarak Ramazan ayının önemi ve yardımlaşma hakkında kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, katılımcıların mübarek Ramazan aylarını hayırlayarak başladığı konuşmasında, nefisimizden arındığımız, yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın en güzel halini verdiğimiz Ramazan ayında manevi değerlerin doruğa çıktığını, 2014 yılından beri işgal altında olan Kırım’da vatandaşlarımızın büyük baskılar altında olduğunu, gerek maddi gerekse manevi yönden yapılacak desteklerin onlara büyük bir moral yaşattığını ifade etti.

Konuşmasında Vakıf faaliyetlerinden de bahseden Kalkay, Yarımada'daki Rus işgalinin en kısa zamanda sona ermesini ve iftarların vatan Kırım’da hep birlikte yapılmasını diledi.

Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, gerek Vakıf olarak gerekse Dernek olarak aynı amaçla çalışmalar sürdürdüklerini, zor durumda olan ve tedavilerini sürdürmeye çalışan insanlara da yardımda bulunduklarını, bu yardımların bu insanlar için hayati bir önem taşıdığını bunun yanında dualara da ihtiyaçları bulunduğunu ifade etti.

Kırım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay ise, Kırım Tatarlarının vatan Kırım’da sürekli takibat altında olduğunu, üretilmiş suçlar ve keyfi cezalar ile bugün 130 Kırım Tatarının hapishanelerde onlarca yıllık cezalarla esaret altında tutulduğunu, Rusya’nın en ücra köşelerinde esaret altında tutulan bu insanlar için Emel Kırım Vakfı tarafından başlatılan mektup gönderme kampanyasının önemini değinerek, bu insanlar için hayata tutunacak kadar değer taşıyan ve büyük bir moral kaynağı olan bu mektupların gönderilmesinin devam edilmesini diledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar vakıf faaliyetleri ve gündemdeki konular üzerinde sohbette bulundular.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.