SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Derneği Başkanı yeniden Metin Gündoğdu oldu!

Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Derneğinde 9 Mart 2024 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerinin ardından oy birliğiyle Metin Gündoğdu yeniden başkanlık görevine getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 01:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Derneği Başkanı yeniden Metin Gündoğdu oldu!

Eskişehir'de faaliyet gösteren Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Derneği 9 Mart 2024'te başkanlık için oylamaya gitti. Tepebaşı Dilara Toplantı Salonu'nda yapılan oylamaya Eskişehir Kırım Derneği Başkanı, Mimarlar Odası Başkanı, Divan Kurulu Başkanı Cahit Koca, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

3 YILDIR KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTI

Toplantı öncesinde Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, yaptığı konuşmada hiçbir Kırım Tatar teşkilatın birbirinden ayrılmaması gerektiğine vurgu yaptı. Romanya Dobruca Derneği Başkanı Metin Gündoğdu ile 3 yıldır koordineli bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Şen, "Hangi konuda Metin Bey'e başvurduysak hiçbirini geri çevirmedi. Hatta fazlasını yaptı. Bundan sonra daha fazlasını yaparak omuz omuza yürümemiz gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

KIRIM'IN MİLLİ DAVASINI BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ"

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit oylamadan önce söz hakkı alarak, "Kırım'ın milli davasını birlikte yürüteceğiz" dedi. Oylamadan önce yönetim kurulu üyeleri tarafından dernekteki Gelir-Gider Faaliyetleri, 2023 yılı Genel Kurulu Denetleme Raporu ve 2024 yılında yapılması planlanan çalışmalar paylaşıldı. İkincisi düzenlenen olağan kurul toplantısında Romanya Dobruca Derneğinin Yönetim Kurulu asil ve yedek, Denetim Kurulu asil ve yedek, Disiplin Kurulu asil ve yedek isimler sıralandı. Ardından yapılan seçimde ilan edilen liste oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle Metin Gündoğdu yeniden başkanlık görevini üstlendi.

"BİZ KARDEŞ VE DOST DERNEKLERİZ"

Oylamayla birlikte aidat, yardım toplama gelirleri, gelir-gider veriler bağlamında bütçe hesaplaması yapıldı.  Dernek Başkanı Gündoğdu, herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasına, "Üzerimize düşen görev neyse her zaman yapmaya hazır olduğumuzu her platformda dile getiriyoruz. Çünkü biz kardeş ve dost dernekleriz. Birbirimizden ayrı ve gayrımız yoktur" ifadelerini kullandı.

DERNEK BAŞKANI GÜNDOĞDU QHA'YA DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, 9 Mart 2024 tarihinde yapılan seçim hakkında Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmede bulundu. Gündoğdu, derneğin 13 kişilik yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Eskişehir’de ve Türkiye’de faaliyetlere devam edeceğini dile getirdi. 2020’de kurulan derneğin süreç içerisinde belediye, konsolosluk ve büyükelçilikle çeşitli irtibatların sağlandığını aktaran Gündoğdu, “Birlik ve beraberlik üzerine çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Eskişehir Kırım Derneği bizim kardeş derneğimiz. Bütün çalışmalarımızı ortaklaşa yapıyoruz” bilgisini verdi.

Gündoğdu, derneğin 24 Şubat 2022’de başlayan Rus saldırıları bağlamında, Ukrayna’dan ve Kırım’dan gelen ailelere destek olduklarının altını çizdi. “Onlara sahip çıkmak ilk görevimiz” diyerek gerekli yardımların yapılmaya devam edeceğini ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.