SON DAKİKA
Hava Durumu

TURKSİD'den Kırımoğlu’nun 80. yaş gününe özel program

TURKSİD, Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun 80. yaş gününe özel program düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TURKSİD'den Kırımoğlu’nun 80. yaş gününe özel program

Esma KASAR

Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici İş İnsanları Derneği (TURKSİD), Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun 80. yaş gününü kutlamak için İstanbul’da yemek organizasyonu düzenledi. 

İstanbul Florya'da bulunan Kaşıbeyaz restoranında, dün TURKSİD Başkanı Ertan Baştuhan ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun yanı sıra, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy, Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak, Moldova İstanbul Başkonsolosu Sergiu Gurduza, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov ve çok sayıda TURKSİD üyesi katıldı.

Program başında TURKSİD Başkanı Ertan Baştuhan, Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na bir plaket takdim ederek, “Allah Mustafa Ağamıza sağlık, sıhhat ve kuvvet versin. İnşallah kendisini Kırım’da görmek istiyoruz.” dedi.

“İŞGALCİLERİ VATANIMIZDAN KOVAMAZSAK KIRIM TATAR HALKININ GELECEĞİ YOK OLACAK”

Etkinlikte konuşan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Tek bir hayalim kaldı. Hayalim pis işgalcileri topraklarımızdan temizlemektir. Ve vatanıma dönüp orada toprağa verilmektir. İnşallah tüm dünyadaki ortaklarımız ve dostlarımızın desteği ile bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü işgalcileri vatanımızdan kovamazsak Kırım Tatar halkının geleceği yoktur demek. Ama bu sefer mutlaka Ukrayna, demokrasi kazanacaktır ve Ukrayna toprak bütünlüğü yeniden sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy, Kırımoğlu’nun Ukrayna bağımsızlık mücadelesinin, Kırım için yürütülen mücadelesinin sembolü haline geldiğini belirterek, “Size iki şey dilemek istiyorum. İlk önce sağlık ve tüm Kırım’ın Ukrayna’ya geri dönmesi. Kırım Tatarlarının bir daha vatanlarını terk etmek zorunda kalmamalarını, her zaman evlerinde, vatanlarında, yerli halkı olduğu topraklarda yaşamalarını çok istiyorum.” dedi.

Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak, Kırımoğlu’na sağlık diledi ve ülkesinin Ukrayna’nın özgürlüğü için yürüttüğü mücadelede desteğini sürdüreceğini kaydederek, “Ayrıca Kırım Tatarlarının özgür Kırım’a dönmesini dilemek istiyorum” dedi.

Tebrik konuşmalarının ardından Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun 80. yaş gününe özel hazırlanan yaş pasta kesildi.

Son derece samimi bir ortamda geçen yemek organizasyonunun sonunda toplu fotoğraf çekildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.