SON DAKİKA
Hava Durumu

YTB, soydaş ve akraba topluluklarına yönelik destek programı başlattı

YTB, soydaş ve akraba topluluklarına yönelik destek programı başlattı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
YTB, soydaş ve akraba topluluklarına yönelik destek programı başlattı

Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Programı (BESKAP) kapsamında kardeş soydaş ve akraba topluluklarına yönelik destek programı düzenlenecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının düzenlediği Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Programı (BESKAP) başvuruları devam ediyor. Programın amacı soydaş ve akraba topluluklarına yönelik bilimsel araştırmaları desteklemesini kapsıyor.

ORTAK ARAŞTIRMALARA ÖNCELİK

Yapılan program, BESKAP Türkiye ve yurtdışındaki araştırmacıların yapacağı ortak başvurularla ikili ve çoklu akademik ağların geliştirilmesini amaçlıyor. Türkiye ve yurtdışından bireysel veya ortak başvurular olacak. Türkiye ve yurtdışından yapılan ortak araştırmalara öncelik verilecek.

Programa başvurular 15 Kasım 2022’de sona erecek. Ön başvuru YTB’nin internet sitesinden olacak. Programın 2022 yılı konu başlıkları şöyle:

“Kurumsal ayrımcılık, Anadil eğitim hakları, eğitimde fırsat eşitliği, sivil toplum araştırmaları, medya analizleri, sosyolojik ve demografik araştırmalar ve Türkiye mezunları”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.