SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'dan Çin'e Rusya'ya silah tedarik etmeme çağrısı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin Ukrayna'yı desteklemeye devam ettiklerini vurgulayarak Çin'e, Rusya'ya silah tedarik etmeme çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'dan Çin'e Rusya'ya silah tedarik etmeme çağrısı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Mecliste yaptığı konuşmada, "Rusya, hala askeri bir zafere güveniyor. Ancak bu zafer gerçekleşmeyecek çünkü biz ve ortaklarımız Ukrayna'yı desteklemeye devam ediyoruz." diye konuştu. Almanya Başbakanı Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilkelere bağlı kalmaya ve adil bir barışı müzakere etmeye istekli olmadığını belirterek şu ifadelere dikkat çekti:

"Putin'in emperyalizmi kabul edilmemelidir. Şakağınızda bir silah varken pazarlık yapamazsınız. Putin, emperyalist hedeflerine ulaşamadığını ne kadar çabuk anlarsa, savaşı sona erdirme şansı da o kadar artar. İşte bu nedenle Ukrayna'nın sınırlarını savunmasında onun yanındayız."

SCHOLZ: UKRAYNA SAVUNMAYI BIRAKIRSA SONU OLUR

Öte yandan Scholz, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılarını önlemek için ülkesinin yaptığı silah sevkiyatlarına ilişkin eleştirileri ise reddetti. Diğer taraftan Scholz, Ukrayna işgal devlet Rusya'ya karşı kendini savunmayı bırakırsa bunun Ukrayna'nın sonu olacağına vurgu yaptı.

ALMANYA'DAN ÇİN'E RUSYA'YA SİLAH TEDARİK ETMEME ÇAĞRISI

Scholz, Rusya'ya yönelik tutumuna değinerek Çin'e Rusya'ya silah tedarik etmeme çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.