SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı bölgeleri gösteren canlı harita oluşturuldu

Canlı canlı Karabağ haritası ve Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı bölgeler

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 02:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı bölgeleri gösteren canlı harita oluşturuldu

Dağlık Karabağ'da Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için kara harekatı başlatan Azerbaycan, adım adım ilerleyişini sürdürüyor ve topraklarını geri alıyor. Azerbaycan'da işgalden kurtarılan bölgeleri anbean paylaşan canlı bir haritanın bulunduğu internet sitesi oluşturuldu.

Azerbaycan'da, dünya kamuoyunun kilitlendiği Azerbaycan-Ermenistan çatışmasıyla ilgili durumu gösteren canlı bir harita kuruldu. Azerbaycan ordusunun ilerleyişinin ve Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerin canlı canlı gösterildiği internet sitesine, " https://haranialdiq.com (Nereyi Aldık)" ismi verildi.

Söz konusu girişim, Azerbaycanlı girişimci Rufad Mammadli tarafından meydana getirildi.

ERMENİSTAN TESLİM OLDUĞUNU AÇIKLADI




AZERBAYCAN, KARABAĞ’DA
TOPRAKLARINI GERİ ALIYOR



Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki topraklarını kurtarmak için başlattığı kara harekatı kararlılıkla devam ediyor. Azerbaycan, 27 Eylül 2020’de başlatılan harekat kapsamında, cephede kontrolü elinde tutarak şu ana kadar çok yüksek ve stratejik öneme sahip dağlık bölgeler de dahil olmak üzere şehir, kasaba ve köyleri bir bir işgalci güçlerden temizliyor. Ermenistan, Azerbaycan’ın 27 Eylül’den bu yana Karabağ’daki ilerleyişine karşı verdiği kayıpları, emekli ya da profesyonel olmayan şahısları silah altına almakta bulduğu öğrenildi. Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusuna karşı ağır kayıplar veren ve Azerbaycan’ın sivil yerleşim birimlerine saldıran Ermenistan’ın Karabağ’da savaşacak asker bulamaması dikkat çekti.





ŞU ANA KADAR İŞGALDEN KURTARILAN BÖLGELER

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekât kapsamında bugüne kadar Füzuli ve Cebrail şehrini, Şugovuşan ve Hadrut kasabasını ve Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, Kend Horadiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Papı köyleri olmak üzere toplamda 22 yerleşim yerinde kontrolü ele aldı. Azerbaycan, 5 Ekim 2020 tarihinde Cebrayıl ilinin (rayonunun) Şıhali Ağalı, Sarıcalı ve Mezre köylerin de işgalden kurtardı.
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da Ermeni işgalinden kurtardığı diğer köyleri ise 14 ve 15 Ekim’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev duyurdu. 14 Ekim 2020 tarihinde; Fuzuli ilinin Karadağlı, Hatunbulak, Karakollu, Hocavend ilinin Bulutan, Melikcanlı, Kemertük, Teke, Tağaser köylerini işgalden kurtarıldığı kaydedildi. Azerbaycan ordusu, 15 Ekim 2020 tarihinde ise, Fuzuli ilinin Arış, Cebrail ilinin Doşulu, Hocavend ilinin Edişe, Düdükçü, Edilli, Çiraguz köylerini işgalden kurtardı. Azerbaycan ordusu, 16 Ekim 2020 tarihinde, Hocavend ilinin Hırmancık, Akbulak ve Ahullu köylerini işgalden kurtardı.

Azerbaycan ordusu, 17 Ekim 2020 tarihinde stratejik anlamda önemli olan Füzuli şehrinin işgalden kurtarıldığını açıkladı. Ayrıca, Fuzuli’nin Koçahmetli, Çimen, Cuvarlı, Pirahmetli, Musabeyli, Işıklı ve Dedeli köyleri de Ermeni işgalinden kurtarıldı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 19 Ekim’de Azerbaycan ordusunun 13 köyü daha Ermenistan’ın işgalinden kurtardığını açıkladı. Cebrayıl iline bağlı bu köyler; Soltanlı, Emirvarlı, Maşanlı, Hasanlı, Alikeyhanlı, Kumlak, Hacılı, Göyerçinveyselli, Niyazgullar, Keçel Memmedli, Şahvelli, Hacı İsmayıllı ve İsaklı.
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için 27 Eylül 2020’de başlattığı kara harekatı kararlılıkla sürerken Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başlatılan harekat kapsamında, 21 Ekim tarihinde Azerbaycan ordusunun Fuzuli ilçesine bağlı 3 köyü, Cebrayıl ilçesine bağlı 5 köyü, Minjivan kasabasını ve Zengilan ilçesine bağlı 13 köyünü kurtardığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 21 Ekim’de resmi Twitter sayfasında kurtarılan yerleşim yerlerinin isimlerini açıkladı.
Aliyev, Azerbaycan ordusunun kurtardığı yerleşim yerlerini şöyle aktardı:
“Fuzuli bölgesi: Gejagözlü, Aşağı Seyidahmedli, Zargar köyleri.
Cebrayıl ilçesi: Balyand, Papi, Tulus, Hajili, Tinli köyleri.
Zangilan ilçesi: Minjivan yerleşimi, Khurama, Khumarli, Sarı, Babaylı, Üçüncü Ağalı, Hacallı, Girah Muşlan, Udgün, Turabad, İçeri Muşlan, Malikli, Cihangirbeyli, Baharlı köyleri.”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 23 Ekim 2020'de Azerbaycan ordusunun 13 köyü bugün işgalden kurtardığı açıkladı. Aliyev konu ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Muzaffer Azerbaycan ordusu; Hocavend rayonunun Dolanar, Bünyadlı köylerini, Cebrayıl rayonunun Dağ Tumas, Nüsüs, Halefli, Minbaşılı, Veyselli, Zengilan rayonunun Venedli, Mirzahasanlı, Kubadlı rayonunun Zilanlı, Kürd Mahrızlı, Muğanlı ve Alakurşak köyleri işgalden kurtarılmıştır. Azerbaycan ordusuna sevgiler! Karabağ Azerbaycan’dır!” diye kaydetti.

ŞUŞA KURTARILDI

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı.

Dağlık Karabağ savaşında kırk birinci güne girilirken Azerbaycan tarihi bir zafer kazandı. Azerbaycan ordusu, 8 Kasım 2020 tarihi itibarıyla Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ordunun Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardığını uluşa sesleniş konuşmasında duyurdu.

Cumhurbaşkanı Aliyev "28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak" ifadelerini kullanarak "Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, şehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaş meydanında aldık" dedi.


Azerbaycan-Ermenistan çatışması ve Karabağ sürecine ilişkin benzer haberlere ulaşmak için:

Prof. Dr. Sarıkaya: Azerbaycan, toprak bütünlüğünü temin etmeden harekâtı bitirmeyecektir

Azerbaycan-Ermenistan “ateşkes” süreci: Şimdi ne olacak?

Doç. Dr. Asker: Kremlin’den umduğunu bulamayan Paşinyan çaresiz bir şekilde yenilgiyi seyrediyor

“Rusya olmazsa Dağlık Karabağ’da işgal sürdürülemez”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.