SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Rusya ve İran'dan Umman körfezinde gövde gösterisi!

Umman Denizi'ne savaş gemileri gönderen Çin, Rusya ve İran ortak deniz tatbikatı düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Rusya ve İran'dan Umman körfezinde gövde gösterisi!

Ukrayna'da yenilgi bataklığa düşen Rusya, en yakın müttefikleri Çin ve İran ile Umman Denizi'nde tatbikat düzenliyor. Çin Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 15-19 Mart 2023 tarihlerinde Çin, Rusya ve İran'ın Umman Körfezi'nde ortak deniz tatbikatı düzenledikleri bildirildi. 

Çin tarafından paylaşılan bilgilerde, başka ülkelerin de söz konusu "tatbikatta" yer alacağı bildirilirken, bunların hangi ülkeler olduğu belirtilmedi.

Strateji uzmanları, tatbikatın 15 Eylül 2021 tarihinde Avustralya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından üçlü bir güvenlik paktı olarak ilan edilen AUKUS'a göz dağı olarak değerlendiriyor. 

ÇİN VE RUSYA'DAN 13 SAATLİK TACİZ UÇUŞU!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi emri vermesiyle Rusya ve Çin arasındaki askeri tatbikatlar dikkatli bir şekilde izleniyor. İki ülkenin uzun menzilli stratejik savaş uçakları, Ukrayna'daki işgal girişiminden üç ay sonra, Mayıs 2022'de ilk kez ortak devriye için Pasifik Okyanusta gövde gösterisi yapmıştı. Çin ve Rus jetleri havadayken ABD Başkanı Joe Biden, Japonya'nın başkenti Tokyo'daydı ve 13 saat süren uçuş, Biden'a yönelik gözdağı olarak kayıtlara geçmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.