SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzedelerin acısına ortak olan Ukraynalılardan "Geçmiş Olsun Türkiye" şarkısı

Ukraynalılar, Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden ve zarar gören tüm insanların anısına şarkı besteledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2023 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2023 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Depremzedelerin acısına ortak olan Ukraynalılardan "Geçmiş Olsun Türkiye" şarkısı

Türkiye Cumhuriyeti, asrın felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem ile sarsıldı. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısı 40 bini aştı, on binlerce insan yaralandı. Türk dünyası başta olmak üzere pek çok ülke, Türkiye'nin yaralarını sarmak amacıyla çeşitli yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürerek yardıma koştu. Bir çok ülke depremin ilk gününden itibaren Türkiye'deki deprem bölgelerine arama kurtarma ekiplerini, ekipmanlarını, teçhizatlarını ve insani yardım gönderdi. Depremzedeler için pek çok nakdi yardım kampanyası düzenlendi.

Ukrayna da işgalci Rusya’nın bir senedir süren topyekun işgal saldırılarına rağmen Türkiye’ye yardım göndermeyi ihmal etmedi. Ukrayna, deprem felaketinin sonuçlarının üstesinden gelmek için Türkiye’ye 87 kişilik arama kurtarma ekibi, 16 özel araç, 2 uçak gönderdi. Ukrayna halkı, maddi ve manevi yardım seferberliği ile Türkiye'nin acısını paylaştığını gösterdi.

UKRAYNALILAR O ŞARKI İLE "GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE" DEDİ

Ukraynalılar, Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremleri iki haftayı geride bırakırken "Geçmiş Olsun Türkiye" adlı bir şarkı besteleyerek Türk halkının yanında olduklarını ve acısını paylaştıklarını bir kez daha gösterdi.
Söz-müziği Oksana Annıç'a, Aranjmanı Yuriy Sadovıy'a, keman performansı Ed Honçuk'e, ses kayıt Taner Ersoy'a, video montajı Görkem Sarıgül'e ait olan ve Asuman Yurdakul'un seslendirdiği "Geçmiş Olsun Türkiye-Kahramanmaraş Depremi Şarkısı" 13 Şubat'ta yayınlandı.

"SİZLERLE BERABER AĞLIYORUZ"

Duygu dolu dizelerin barındığı şarkının sonunda iyi dileklerin yer aldığı şu mesaja verildi:

"Sevgili dostlarımız, bu karanlık günlerinizi sizinle paylaşıyoruz. Tüm Ukrayna olarak en içten dileklerimizle size sabır ve güç diliyoruz. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Kilis ve Diyarbakır sizlerle beraber ağlıyoruz. Bu tarihi felaketin izlerinin maalesef hiçbir zaman unutulmayacağını biliyoruz. Bizim en zor günlerimizde bize yardım elinizi uzattığınız için çok teşekkür ediyoruz. Tanrıdan yaralarınızı bir an önce sarmasını ve böyle bir felaketin bir daha asla yaşanmamasını diliyoruz. Sadece Ukrayna'nın değil bütün dünyanın kalbinin sizinle attığını bilmenizi istiyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.