SON DAKİKA
Hava Durumu

Elon Musk, Twitter'ın Kovid-19 hamlesini ifşa etti

Elon Musk, eski Twitter yönetiminin Kovid-19 salgını hükumeti eleştiren ve aykırı bilgi paylaşan sağlık uzmanlarının hesaplarına müdahale ettiğini ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2022 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2022 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Elon Musk, Twitter'ın Kovid-19 hamlesini ifşa etti

Geçen aylarda Twitter'i satın alan Elon Musk her geçen gün şirketin yanlış politikalarını ifşalamaya devam ediyor. Musk, eski Twitter yönetiminin ve şirketin ABD hükumetinin söylemleriyle çelişen bilgileri sansürlediğini, hükümetle aynı fikirde olmayan doktor ve sağlık uzmanlarını itibarsızlaştırdığını ve Kovid-19 salgınına ilişkin tartışmalara müdahale ettiğini ortaya çıkardı.

ESKİ TWİTTER YÖNETİMİ AYRIMCILIK YAPTI

Musk, bir aydır Twitter Dosyaları adıyla sürdürdüğü ifşa çalışmasının onuncusunu Free Press haber sitesi muhabiri David Zweig aracılığıyla devam ettirdi. Twitter’ın eski yönetiminin Kovid-19 salgınına yönelik içeriklere dair iç yazışmalarını paylaşan Zweig, ABD yönetimlerinin sadece Twitter’a değil aynı zamanda Facebook, Google ve Microsoft’a da Kovid-19 salgınına ilişkin tartışmalar konusunda baskı uyguladığını yazdı.

Trump yönetiminin salgının başlangıcında halkı paniğe sevk edecek içerikler konusunda endişeler taşıdığını ve şirkete bu konuda baskı yaptığını ifade eden Zweig, Biden yönetiminin ise Amerikan halkına Kovid-19 salgını için verdiği mesajın, Kovid-19’dan çok korkun ve güvende olmak için bizim dediğimizi yapın şeklinde olduğunu ve Twitter’a bu yönde baskı yaptığını belirtti. Zweig ayrıca, Biden yönetiminin Twitter ile yaptığı ilk toplantının konusunun Kovid-19 olduğunu ve toplantının ana gündeminin aşı karşıtı hesaplara müdahale olduğunu bildridi.

TWİTTER DOSYALARI BÜYÜK YANKI UYANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Musk, bir ayrdır Twitter eski yönetiminin kurum içi yazışmalarını bir grup gazeteciyle paylaşarak ifşa ediyor. Twitter'in yeni yöneticisi ve bağımsız gazetecilerin "Twitter Dosyaları" olarak adlandırılan bu tweet dizileri, Twitter'ın eski yönetiminin, siyasi görüşleri nedeniyle içeriklere taraflı olarak müdahale ettiğini ortaya koyuyor.

Şimdiye kadar yapılan ifşaatlarda ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine seçim sürecinde ortaya çıkan Biden’ın oğlu Hunter Biden’a ait sızıntıların sansürlenmesi, Trump’ın hesabının askıya alınması gibi konuların yanı sıra Twitter’ın eski yönetiminin ABD ordusunun Orta Doğu’daki manipülasyonlarına alet olduğu da ortaya çıkmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.