SON DAKİKA
Hava Durumu

Kahramanmaraş'ta bir kadın, 258 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş'ta ilk depremden tam 258 saat sonra 29 yaşındaki Neslihan Kılıç, enkaz altından kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2023 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 00:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kahramanmaraş'ta bir kadın, 258 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

Türkiye'yi sarsan asrın deprem felaketinde 11. günde mucize kurtuluşlar devam ediyor. İlk depremin ardından tam 258 saat geçmesine rağmen enkaz altından sağ çıkan vatandaşlara dair haberler geliyor. 

258 SAAT SONRA MUCİZE KURTULUŞ

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesinin enkazı altında kalan 29 yaşındaki Neslihan Kılıç isimli kadın, ekiplerin yoğun çalışması sonrasında kurtarıldı. 

Depremden mucize bir şekilde kurtulan kadın, ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan depremzede kadının durumunun iyi olduğu ve bilincinin yerinde olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN ASRIN FELAKETİ: 6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Kahrmanmaraş'ta 6 Şubat 2023 saat 04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada uluslararası 4. seviye alarm verildi. Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Adana'da şiddetli bir şekilde hissedildi. Ayrıca Suriye'de de hissedilen depremin ardından binlerce kez artçı sarsıntı meydana geldi.

Aynı gün öğleden sonra Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. 70'ten fazla ülke arama kurtarma ekibi, teçhizat ve insani yardım gönderdi. Türkiye 7 gün milli yas ilan etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.