SON DAKİKA
Hava Durumu

Koronavirüs, Çin'e diz çöktürecek mi?

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, artık günlük bildirimlerin yapılmayacağını, salgına ilişkin verilerin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezince paylaşılacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Koronavirüs, Çin'e diz çöktürecek mi?

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Komisyon, Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde ortaya çıkan salgının ardından, 21 Ocak 2020'den beri vaka, ölüm, hasta ve iyileşen sayılarını, vakaların kaçının yurt dışı, kaçının yurt içi kaynaklı olduğu, kaçının hastalık belirtisi gösterdiği, kaçının göstermediğini internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayımladığı günlük brifing notları ile kamuoyuna duyuruyordu.  Ancak başarısız olan sıfır kovid politikası ile birlikte Çin, şu an dünyada pandeminin en ağır yaşandığı yere döndü.

Çin, ülkede vaka sayıları resmi istatistiklerde düşük göstermeye devam etti. Vakaların gün geçtikçe arttığını doğrulayan belgeler ortaya çıktı. Sızdırılan resmi belgelere göre Aralık ayının ilk 20 gününde 250 milyona yakın vaka kaydedildi.

"VİRÜS DALGASI ÇOKTAN ZİRVE YAPMIŞ OLACAK"

Çin'deki yerel kaynaklar, Çin'deki Aralık ayının ilk 20 gününde yaklaşık 250 milyon vaka görüldüğünü bildirdi. Sadece geçen haftaiçi günlük vaka sayısı ortalama 37 milyonu bulduğu belirtildi. Veriler Ulusal Sağlık Komisyonu'nun yaptığı bir toplantıdan sızdırıldı. Çin Dış İlişkiler Konseyi küresel sağlık kıdemli üyesi Yancong Huang, “Çin'de aşılatma kampanyaların tamamlanması 3 ila 4 ay sürüyor. Ancak o aşamada virüs dalgası çoktan zirve yapmış olacak” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.