SON DAKİKA
Hava Durumu

MOSSAD adına casusluk yapan kişilerin uyruğu belli oldu

MİT tarafından düzenlenen operasyonlarda MOSSAD adına casusluk yapan kişilerin Filistinli, Suriyeli ve Iraklı olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MOSSAD adına casusluk yapan kişilerin uyruğu belli oldu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda, İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD adına ajanlık yaptığı şüphesiyle gözaltına alınan 34 kişinin uyrukları belli oldu. 

MOSSAD'A ÇALIŞANLAR ARAP KÖKENLİ ÇIKTI 

MİT ve Emniyet tarafından yapılan ortak operasyonda gözaltına alınan 34 MOSSAD ajanının Suriye, Irak, Lübnan ve Filistin uyruklu oldukları öğrenildi. Operasyon kapsamında, MOSSAD adına çalışan ve İsrail’in ilgilendiği kişi ve kuruluşlara yönelik istihbarat toplayan bunları kaçırma ve ortadan kaldırma girişimlerinde bulunan 46 ajan belirlenerek takip edildi.

AJANLAR KONUT SATIN ALMA YOLU İLE TÜRKİYE'YE GİRDİ

Bu ajanların çoğunun Irak, Suriye, Lübnan ve Filistin vatandaşı olduğu ve Türkiye’ye turist vizesiyle girip mülk alarak oturum iznine sahip oldukları tespit edildi. Arap uyruklu bu kişilerin çoğunun konut satın alma yolu ile Türkiye'ye girdikleri belirlendi. 

MOSSAD TÜRKİYE'DE YAŞAYAN FİLİSTİNLİLERİN PEŞİNDE

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda para ve dijital materyaller ele geçirildi. MOSSAD'ın, Türkiye’deki Filistinliler ve ailelerine karşı eylemler yapmak için eleman aradığı güvenlik kaynakları tarafından belirtildi.

MOSSAD İŞ İLANI İLE ELEMAN ARIYOR

Öte yandan İsrail istihbaratı, sosyal medya veya sohbet grupları aracılığıyla detay vermeksizin iş ilanları yayınlayarak kendilerine uygun elemanlar bulmaya çalışıyor. Bu ilanlara cevap veren kişiler, çeşitli görevler alarak son hedefe hazırlanıyor.

MİT'TEN MOSSAD'A OPERASYON

MİT, daha önce de MOSSAD ile bağlantılı şahıslara operasyonlar gerçekleştirdi. İsrail İstihbarat Servisi’nin hedef aldığı yabancı şahıslara yönelik 2021’deki operasyon ve özel dedektifler ile taktik elemanlara yönelik 2022’deki operasyon sonucunda 58’i yabancı, 39’u Türk vatandaşı olmak üzere toplam 97 kişiye işlem yapmıştı. Bunlardan 51’i tutuklanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.