SON DAKİKA
Hava Durumu

Olena Zelenska'dan Emine Erdoğan'a Ukraynalı çocuklar için yardım talebi

Olena Zelenska'dan Emine Erdoğan'a Ukraynalı özel gereksinimli çocuklar için yardım talebi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2022 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2022 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Olena Zelenska'dan Emine Erdoğan'a Ukraynalı çocuklar için yardım talebi


Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın eşi, Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska, Türkiye ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından karşılandı.



Emine Erdoğan ve Olena Zelenska, Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi. Görüşme kapsamında First Lady Zelenska, Emine Erdoğan'a Ukrayna’daki son gelişmeler yanı sıra kendi adıyla kurduğu vakfın çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Zelenska, Ukrayna'ya Türkiye tarafından verilen destekten ötürü teşekkürlerini ifade etti ve Zelenskıy tarafından kaleme alınan teşekkür mektubunu Emine Erdoğan'a verdi.







ZELENSKA'DAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR İÇİN YARDIM TALEBİ

Öte yandan, Türkiye’de bulunan bin 300 ailesi olmayan Ukraynalı çocuğun bulunduğunu ve bunların Türkiye tarafından misafir edildiğini belirten Zelenska, 200'e yakın özel eğitim grubundaki çocuğun da Türkiye'ye tahliyesi için yardım çağrısı yaptı.



Emine Erdoğan ise Olena Zelenska'ya, “Bölgemizdeki yaklaşık yedi aydır devam eden savaştan dolayı üzüntü duyuyoruz. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını ümit ediyorum. Türkiye, barışın tesisi için yoğun gayretlerini sürdürecek” ifadelerini kullandı.



Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska'nın katıldığı törenle, Türkiye-Ukrayna ortak yapımı Hetman İvan Mazepa korveti denize indirildi.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.