SON DAKİKA
Hava Durumu

Pençe Kilit harekat bölgesinde bir asker şehit oldu

Türk ordusunun Pençe Kilit Harekatı'nı icra ettiği bölgede, bölücü teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucunda bir asker şehit düştü.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pençe Kilit harekat bölgesinde bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı,  Pençe Kilit Harekatı'nı icra edildiği bölgede bugün bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Bölücü terör örgütünün açtığı taciz ateşinde, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya'nın şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklama yaparak şunları ifade etti:

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir üs bölgemize 12 Ekim 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucu P. Asb. Kd. Çvş. Musa Esat Kaya şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

BAKAN FİDAN'DAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, şehit asker için verdiği taziye mesajında, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehadete eren Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır, aziz milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.