SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına 5 ilde ağır darbe: 26 gözaltı!

PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına 5 ilde ağır darbe: 26 gözaltı!

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2022 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2022 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
PKK/KCK'nın şehir yapılanmasına 5 ilde ağır darbe: 26 gözaltı!

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Adana, Kütahya, Diyarbakır ve Bingöl'de düzenlenen Mersin merkezli operasyonlarda,sözde ateşin çocukları olarak adlandırılan 26 şüpheli ikametlerinde yakalandı.

Jandarma, Mersin merkezli 5 ilde örgütün şehir yapılanması "ateşin çocuklarına" operasyon düzenledi. PKK/KCK terör örgütünün şehir yapılanması içerisinde olan ve sık sık örgüte müzahir yayın organları üzerinden kaos ve korku oluşturmak maksadıyla ülke genelinde meydana gelen orman yangınları, kundaklama ve sabotaj türü eylemleri gerçekleştirdiğini açıklayan ve kamuoyunda Ateşin Çocukları olarak bilinen oluşuma karşı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, 11.06.2022 tarihinde Mersin İl Jandarma Komutanlığınca Mersin merkezli 5 ilde (Mersin, Adana, Kütahya, Diyarbakır, Bingöl) geniş kapsamlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucu 26 terör örgütü mensubu kaldığı ikamette yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda; yangın çıkarmak maksadıyla hazır halde bulundurulan 226 adet torpil barut, 20 adet havai fişek, çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzemeye de incelenmek üzere el konuldu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.