SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı harekat bölgesinde 35 teröristi etkisiz hale getirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı harekat bölgesinde 35 teröristi etkisiz hale getirdi

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı harekat bölgesinde 35 teröristi etkisiz hale getirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı harekat bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına saldırı gerçekleştiren PKK/YPG'li teröristlerin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri, harekat bölgesinde son 3 günde toplamda 35 teröristi etkisiz hale getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin denetimindeki Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı harekat bölgesinde, üç günde 35 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Barış Pınarı bölgesinde saldırı gerçekleştiren 3 PKK/YPG'li teröristin komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bu kapsamda, bölgede son 3 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 35 oldu.

SON ÜÇ GÜNDE 35 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Dün Barış Pınarı bölgesindeki komandolara ateş açan 20 PKK/YPG'li terörist etkisizin hale getirildiği bildirilmişti. Bugün de 3 bölücü terörist etkisiz hale getirilirken; son üç günde toplamda 35 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgedeki faaliyetleri devam ediyor. Şu ana kadar bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 700'ü aştı.

Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 653 oldu -  Son Dakika Haberleri TÜRK ORDUSUNUN BARIŞ PINARI HAREKATI

Barış Pınarı Harekâtı, 9 Ekim 2019 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Millî Ordusu tarafından Suriye'nin kuzeyinde tek taraflı özerklik ilan eden Suriye Demokratik Güçleri'ne karşı başlatıldı. Türk ordusunun bölgedeki terörist unsurları ortadan kaldırmak için başlattığı sınır ötesi operasyon, Türkiye'nin PKK ile bağları nedeniyle terör örgütü olarak tanımladığı, ABD ve diğerlerinin ise Irak ve Şam İslam Devleti'ne karşı bir müttefik olarak kabul ettiği Suriye Demokratik Güçleri'nin sınır bölgesinden uzaklaştırılması, 30 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge oluşturularak 3,6 milyon civarındaki Suriyeli sığınmacının bu bölgeye yerleştirilmesi olarak açıklandı. Harekâtın başladığını ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, operasyonun "PKK/YPG ve DEAŞ örgütlerine karşı başlatıldığını" açıkladı ve amacının "Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek" olduğunu bildirdi.

Türk ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında bölgede 700'ün üzerinde bölücü terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.