SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna First Lady'si Zelenska Türkiye'ye başsağlığı diledi

Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret ederek Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2023 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna First Lady'si Zelenska Türkiye'ye başsağlığı diledi

Son yüzyılın en büyük depremi olan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası birçok ülke, insani yardım ve arama kurtarma ekibi ile depremzedelerin yarasını sarıyor.  

Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret etti. Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ile görüşen Zelenska Türkiye'nin acısını paylaştığını ifade etti.

ZELENSKA TÜRKİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Zelenska, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna, Türkiye'nin kayıplarının acısını paylaşıyor ve depremin korkunç sonuçlarının üstesinden gelmek için elinden geleni  yapıyor. Görüşmemiz sırasında Yağmur Ahmet Güldere'ye desteğimiz konusunda güvence verdim. Emine Erdoğan'a (Türkiye'nin First Lady'si) ve tüm milletine başsağlığı diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye" ifadelerini kullandı. 

Zelenska ziyarette depremzedeler için açılan taziye defterini imzaladı.

Resim

UKRAYNA TÜRKİYE'NİN YARASINI SARIYOR

Ukrayna, Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin yarasını sarmak için arama kurtarma ekibi gönderdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın talimatıyla Hatay'a gelen Ukraynalı doğal afet ekibi, enkaz çalışmalarına başladı. Bugün Ankara'ya gelen ikinci ekip ise deprem bölgesine gitmek için yola çıktı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.