SON DAKİKA
Hava Durumu

Zonguldak’ta maden ocağında göçük meydana geldi!

Türkiye'nin Zonguldak iline bağlı Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ilkyardım ve tahliye ekibi sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zonguldak’ta maden ocağında göçük meydana geldi!

Türkiye'nin Zonguldak ilinin Ereğli ilçesi Kandilli mevkisinde bugün Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı Armutçuk Müessesine ait maden ocağında göçük meydana geldi. Bölgeye çok sayıda AFAD, sağlık, polis ve TTK tahliye ekibi gönderildi. 

GÖÇÜK ALTINDAKİ MADEN İŞÇİLERİNİN BARETLERİNDE ÇİP VAR

Genel Maden İşçileri Sendikası (GİMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil göçükle ilgili yaptığı açıklamada, olay yerine hareket ettiklerini bildirdi. Yeşil, göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirtti. Yeşil ayrıca, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde çip olduğunu aktardı. Baretlerde yer alan çiplerin takip edilerek göçükte kaç kişi olduğunu tespit etmek için çalışmaların başladığını kaydetti.

EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Yeşil, Ereğli ilçesinde maden ocağındaki göçük ihbarı sonrası; AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahliye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 6 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.