SON DAKİKA
Hava Durumu

“26 Şubat” davası duruşmasına sanık akrabaları alınmadı

Açık duruşmaya alınmayan sanık akrabaları Yargıtay Başkanına şikayet mektubu yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2015 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“26 Şubat” davası duruşmasına sanık akrabaları alınmadı

Bugün yapılan ‘26 Şubat’ davasının ilk duruşması sırasında mahkeme salonuna alınmayan sanıkların akrabaları Yargıtay Başkanı İgor Radionova şikayet mektubu yazdı.

Mektupta açık duruşmaya alınmayarak hakların ihlal edildikleri için şikayette bulundukta sonra davaya olan yoğun ilgiyi dikkate alarak sıradaki duruşmanın daha büyük bir salonda yapılmasını talep ettiler. Bununla birlikte açık duruşma sırasında dinleyicileri içeri almayan yargıca gereken cezanın verilmesini talep ettiler. Ayrıca mektupta Rusya Anayasası Madde 123’ün (Tüm mahkemelerde davaların görüşülmesi açık yürütülür. Davanın kapalı duruşmada görüşülmesine, sadece federal kanunla belirlenen durumlarda izin verilir) ve uluslararası hukuk normlarının ihlali de belirtildi.

26 Şubat 2014 tarihinde Kırım Parlamentosu önünde Kırım Tatar Milli Meclisi ve Rus Birliği (Russkoye Yedinstvo) Partisi’nin karşı karşıya geldiği büyük miting yapıldı. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunan yaklaşık 10 bin Kırım Tatarı, parlamentonun Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılması ile ilgili kararları kabul etmesini önlemek ve Ukrayna'nın bütünlüğünü desteklemek için mitinge katıldı. Rusya yanlısı teşkilatların yaklaşık 3-4 bin temsilcisi Kırım’ın Rusya’ya bağlamasını istemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.