SON DAKİKA
Hava Durumu

AB ile vizesiz rejime 2016'da geçilecek

Avrupa Komisyonu, Kiev'in vizesiz rejimin kolaylaştırılması için şartları yerine getirme süreci ile ilgili rapor sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB ile vizesiz rejime 2016'da geçilecek

Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna ve Gürcistan'da reform sürecini olumlu değerlendiren bir rapor sunmaya hazırlandığı ve böylelikle Ukrayna ve Gürcistan vatandaşları için AB ülkelerine vizelerin kaldırılmasına yeşil ışık yakmayı planladığı bildirildi. Brüksel'de diplomatik çevrelerden alınan bilgilere göre, bahse konu iki ülke için AB'ye vizesiz girişler 2016 yılının ortasından mümkün olacak.

Avrupa Komisyonu'nun 15 Aralık tarihinde Ukrayna ve Gürcistan'ın vize rejiminin kolaylaştırılması için gerekli şartları yerine getirme sürecinin olumlu değerlendirildiği raporu sunması gerektiği kaydedildi. Avrupa Komisyonu'nun söz konusu raporunun AB üyesi ülkelerin Ukrayna ve Gürcistan'a vizesiz rejim uygulaması için önkoşul oluşturacağı ifade edildi.

Öte yandan Brüksel temsilcileri, Kiev'in 2016 ilkbaharına kadar bazı alanlarda, özellikle yolsuzlukla mücadele alanında daha etkili çalışmalar gerçekleştirmesi gerektiği fikrini de paylaştı.

Vizesiz rejiminin, Avrupa Birliğinde 6 ay içinde 3 ay vizesiz bulunma hakkını öngördüğü, AB ülkelerinde çalışmanın ise kesinlikle yasak olacağı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.