SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, DenizBank’a karşı yaptırımları iptal etti

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2014 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2014 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, DenizBank’a karşı yaptırımları iptal etti

ABD Maliye Bakanlığı, Rus Sberbank bankasına ait DenizBank'ı Ukrayna’ya yapılan saldırıdan dolayı belli Rus şirketlerine uygulanan yaptırım listesinden çıkardı.

Maliye Bakanlığı Yabancı Aktifler Yönetim Bölümünün yayınladığı bildiriye göre, 20 Mart tarihinde ABD Devlet Başkanı tarafından imzalanan yaptırım kararnamesinin etkisi, DenizBank ve ona ait diğer kuruluşlar için geçici olarak durdurulacak.

Fakat söz konusu iptal kararı, ABD’nin yaptırım uyguladığı diğer özel ve tüzel kişileri kapsamadığı bildirildi.

Daha önce ABD, Rusya'ya uygulanan yaptırımların finans, enerji ve savunma sektörlerini içerecek şekilde genişletildiğini açıklamıştı. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın "Ukrayna'nın doğusundaki tansiyonu tırmandırmaya devam ettiği" gerekçesiyle yaptırımların genişletildiği duyurulmuştu. Açıklamada, Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank'ın yaptırım listesine alındığı belirtilirken, bazı Rus bankalarına uygulanan finansal kısıtlamaların da artırıldığı bildirilmişti. Bu bankalar arasında, Moskova Bankası, Rus Tarım Bankası, Gazprombank OAO, VEB ve VTB Bank yer aldı.

2012 yılının Eylül ayında Rus Sberbank bankası Türk DenizBank’ının hisse senetlerinin yüzde 99,85 satın alarak Sberbank grubuna dahil etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.