SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Dışişleri Bakanı’ndan Ukrayna açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ukrayna doğusunda bu yıl gerçekleşen şiddet olaylarını gözlemlemenin çok ağır olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2017 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2017 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Dışişleri Bakanı’ndan Ukrayna açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD’nin Rusya’ya Minsk Anlaşmalarına uyma talebiyle yaptığı çağrılarında tutarlı kaldığını ifade etti.
 
Ukrayna’nın ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, gazeteciler Ukrayna açıklaması yapan Rex Tillerson, “Bildiğiniz gibi Ukrayna Özel Temsilcisi görevine eski NATO büyükelçisi Kurt Volker’i atadık. Kurt çok deneyimli büyükelçi ve diplomat. Bölgeyi iyi biliyor, Rusya’yı ve ortaklarımızı iyi biliyor. Volker misyonunu çok iyi anlıyor: belirli bir süre yerinde duran Ukrayna etrafındaki sürece bir itme olmak için katılabilip bilmeyeceğimiz görmek” şeklinde konuştu.
 
Tillerson, “Rusya’ya Minsk Anlaşmalarının yerine getirilmesi, hayata geçirilmesi için yaptığımız sinyallerde tutarlı kalıyoruz. Aksi halde Ukrayna’daki durumdan dolayı uygulanan yaptırımlarla bir şey yapılamaz” diye ekledi.
 
Hem Rusya’nın hem de Normandiya grubunun Volker’in Ukrayna Özel Temsilciliği’ne atandığını olumlu karşıladığını belirten Tillerson, “Ukrayna etrafındaki durumu tarafların işbirliği ve gerçek ateşkes başta olmak üzere bir ilerlemeye ulaşılacağı ümidindeyiz. Çünkü bu yıl Doğu Ukrayna’da şiddet olaylarını gözlemlemek çok ağırdı” diye kaydetti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.