SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Kiev’in kararını desteklemeye ve yeni yaptırım uygulamaya hazır

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2014 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2014 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Kiev’in kararını desteklemeye ve yeni yaptırım uygulamaya hazır

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, ABD’nin sektörel yaptırımlar dahil olmak üzere Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu ifade etti.

Rusya’nın, Ukrayna’nın güneydoğusunda gerginliği azaltmak için gerekli adımları atmadığını belirten Jen Psaki, “ABD'nin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun çağrılarına rağmen Rusya henüz hiçbir adım atmadı” dedi.

Psaki, Rusya’nın, daha önce Ukrayna’daki durumun istikrara kavuşmasına yönelik olumlu tedbirler aldığını ancak alınan önlemlerin Ukrayna krizinin çözülmesi için yetersiz olduğunu belirtti.

Jen Psaki, “Ukrayna’nın güneydoğusunda Rusyalı askerlerin olduğu, Rusya tarafından desteklenen ayrılıkçıların Ukraynalı askerlere saldırdığı, Ukrayna-Rusya sınırında Rus ordusunun olduğu, Ukrayna'nın sivil halkı için tehlike yaratan silahlı askerlerin Ukrayna’da bulunmaya devam ettiği yönünde bilgiler almaya devam ediyoruz” dedi.

Psaki, “Eğer durum bunu gerektirirse ABD ve ortakları, sektörel yaptırımlar dahil olmak üzere Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazır” diye kaydetti ancak yeni yaptırımların ne zaman getirileceğini bildirmedi.

Ayrıca Jen Psaki, ABD’nin, terörle mücadele operasyonu konusunda Ukrayna’nın her kararını desteklemeye hazır olduğunu kaydetti.

Psaki, Ukrayna’nın tek taraflı ateşkes ilan ettiğini ancak Rusya tarafından desteklenen ayrılıkçıların, ateşkese uymak istemediğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, teröristlerin Ukrayna ordusuna saldırdığı hakkında haberler alındığını kaydetti ve Rusya’yı gerginliğin azaltılması için beklenen adımları atmaya çağırdı.



logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.