SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’li senatörden "Rusya" teklifi

Senatör Gardner, Rusya'nın terör sponsoru devletler listesine dahil edilmesi önerisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’li senatörden "Rusya" teklifi

ABD’de Cumhuriyetçi Senatör Cory Gardner; Dışişleri Bakanlığına, Rusya’yı terör sponsoru devletler listesine dahil etme önerisinde bulundu.



The New York Times gazetesindeki makalesi ile ilgili Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda Gardner, “Dışişleri Bakanlığı, Rusya'yı da yakın müttefikleri İran ve Suriye'nin dahil edildiği terör sponsoru devletler listesine eklemeyi düşünmelidir. Rusya, komşuları Gürcistan ve Ukrayna'yı işgal etti, Beşşar Esed'in suç rejimini ve Afganistan'daki düşmanlarımızı destekliyor ve 2016 Birleşik Devletler seçimleri de dahil olmak üzere Batı demokrasilerine karşı aktif enformasyon savaşı yürütüyor.” ifadelerine yer verdi.



New York Times gazetesindeki makalesinde Gardner, böyle bir kararın, finansal yaptırımlarla birlikte Rusya'ya yönelik bir baskı aracı daha olacağını belirterek bunun için yeterli gerekçeler olduğunu ifade etti.



Senatör, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Rusya'nın eski Rus istihbarat ajanı Sergey Skripal ve kızının Birleşik Krallık'ta "Noviçok" sinir gazı ile zehirlenmesinden sorumlu olduğunu kabul eden açıklamasına dikkat çekti.



168819                       



Bunun yanı sıra Senatör, Rusya'nın Suriye’deki çatışmalarda hem Esed rejimini hem de DEAŞ’ı desteklediğini kaydetti.



ABD yönetimi 6 Nisan tarihinde 7 Rus oligark, bu kişilerin kontrol  ettiği 12 şirket, 17 üst düzey Rus hükümet yetkilisi, Rus devletine ait bir silah ticaret şirketi ve ona bağlı bir bankayı yaptırımlar listesine dahil etmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.