SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: "Rusya hala tüm dünyaya hariçten gazel okuyor"

ABD Dışişleri Bakanlığı: “Ukrayna, Minsk Anlaşmaları çerçevesinde alınan yükükmlülüklerinin çoğunu yere getirdi”

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: "Rusya hala tüm dünyaya hariçten gazel okuyor"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Ukrayna’nın  Minsk Anlaşmaları çerçevesinde aldığı yükümlülüklerin çoğunu yerine getirdiğini, Rusya’nın ise hala tüm dünyayı kandırmaya devam ettiğini  açıkladı.

Washington’da 27 Nisan tarihinde düzenlenen toplantıda konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya’nın ve onun desteklediği teröristlerin aldıkları yükümlülüklerinin hala yerine getirmediğini vurguladı.

İki tarafın da yükümlüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Toner, “Ukrayna, kendi sözünü tutma doğrultusunda, bir kaç ciddi adım attı. Rusya’nın ve desteklediği teroristlerin de bu şekilde davranmalarını hala bekliyoruz” diye açıkladı.

Daha önce Minsk Anlaşmaları hakkında eleştiri yapan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, "Açıkça görülüyor ki, sonuçlar bizi ‘hayal kırıklığı’na uğrattı. Ancak Minsk sürecinin tamamen bir felaket olduğuna inanmıyorum. Açıkça görülüyor ki, uluslararası baskıya devam edilmeli. Rusya yarım yamalak önlemlerin uluslararası toplumu ve Ukrayna’yı memnun etmeyeceğini anlamalı" demişti.

Ukrayna’nın doğu bölgesinde barış anlaşmasını sağlayan Normandiya Dörtlüsü, en son 11 Şubat’ta Minsk’te bir araya gelmişlerdi. Bu görüşmede Ocak – Şubat 2015 döneminde ateşkes sağlayan Eylül 2014 tarihli Minsk Anlaşması yeniden ele alınmış ve Donbass’taki savaşı yatıştırmaya yönelik bazı tedbirler kabul edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.