SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Rusya vatandaşlarına vize verme sürecini yeniledi

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, Rusya vatandaşlarından alınan vize başvurularını incelemeyi yetiştiremiyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2017 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2017 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Rusya vatandaşlarına vize verme sürecini yeniledi

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, Rusya yönetiminin ABD’nin ülkedeki diplomatik kuruluşlarındaki görevli sayısını sınırlama kararına misilleme olarak askıya alınan vize operasyonlarını yeniledi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, düzenlenen basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vize verme süreci yenilendi. Süreç 1 Eylül tarihinden itibaren yenilendi” diye bildirdi.
 
ABD’nin Rusya Büyükelçiliği’nin vize için alınan başvuruları hızlı şekilde inceleyemediğini ifade eden Heather Nauert, bunun Büyükelçilikte çalışan görevli sayısının yetersiz olmasından kaynaklandığını ifade etti. 



158601



Nauert açıklamasına, “Tabii ki birçok kişinin ABD’ye gelmek istemesini anlıyoruz ve başvuruların incelenmesi üzerinde çalışıyoruz” yorumunu da ekledi.
 
Rusya’nın St.Petersburg, Yekaterinburg ve Vladivostok şehrinde bulunan ABD Başkonsolosluklarında vize verme sürecinin halâ askıda olduğu belirtildi.
 
Daha önce ABD'nin Rusya Büyükelçiliği, 23 Ağustos tarihinden itibaren Rusya genelinde turizm, geçici süreli çalışma, eğitim ve değişim programları gibi amaçlar için ABD’ye geçici süreli ziyaret amacıyla verilen göçmen olmayan vizeleri askıya alacağını duyurmuştu. Vize verme işleminin 1 Eylül tarihinden itibaren sadece Moskova’da sınırlı boyutta yenileneceği açıklandı.
 
İlgili kararın Rusya'nın ABD'li diplomatların sayısının azaltılması talebi nedeniyle alındığı belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.