SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Senatosuna, Yanukoviç’e vize verilmemesi teklifi

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2012 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2012 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Senatosuna, Yanukoviç’e vize verilmemesi teklifi
ABD Senatosu üyesi James Inhofe, ABD Senatosuna Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna Genel Savcısı Viktor Pşonka başta olmak üzere Ukrayna’da muhalif Atavatan Partisi Başkanı Yuliya Timoşenko’ya yapılan siyasi baskı ile ilgisi olan diğer yetkililere ABD vizesinin verilmemesini öngören bildiri sundu.

ABD Senatosu Uluslararası İlişkileri Komitesine sunulan bu bildiri http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/z?c112:S.RES.466: sitesinde yayımlandı. Bildiri, sağlık durumunun körü olduğu Timoşenko’nun derhal serbest bırakılması, kendisine siyasi baskı yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı İdaresinin kınanması talebini içeriyor.

Bildiri, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatına (AGİT) Timoşenko’nun serbest bırakılana kadar 2013 yılında yapılması planlanan Ukrayna’nın AGİT Dönem Başkanlığını tanımama çağrısını içeriyor. Belgede, NATO’ya Timoşenko’nun serbest bırakılana kadar Ukrayna ile bütün işbirliği anlaşmalarını durdurup Ukrayna’ya deneme süresinin verilmesi önerisi yer alıyor. Bildiri, ABD Dışişleri Bakanlığına ABD’nin Kiev Büyükelçisin faaliyetini durdurma çağrısını içeriyor.
İlyas Ali



QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.