SON DAKİKA
Hava Durumu

Abdullah Gül: Bir faninin ulaşabileceği bütün mevkilere ulaştım

Son bir haftadır siyaset koridorlarında ismi telaffuz edilen Gül, kameralar karşısına geçti.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2018 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Abdullah Gül: Bir faninin ulaşabileceği bütün mevkilere ulaştım

Saadet Partisi ile bir süredir cumhurbaşkanı adaylığı üzerine görüşmeler yürüten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin ortak adayı olmak istediği iddia ediliyordu. 

İstanbul’daki ofisinde basın toplantısı düzenleyen Abdullah Gül merakla beklenen açıklamasını yapıyor.

Gül’ün konuşmasından satırbaşları;

"Türkiye maalesef pozitif bir ortam içersinde değil. Türkiye böyle bu ortamda seçime gidiyor. Benim ismim de yoğun biçimde gündemde. Bir faninin ulaşabileceği bütün makamlara mevkilere ben ulaşmış vaziyetteyim. Bunlar arkamda kaldı.

Ne ben ne ailem herhangi bir beklenti, arzu içerisinde değiliz.

Aktif bir siyaset içerisinde olmayacağımı söyledim, öyle de yaptım. Arkadaşlarımın düğün davetlerine bile gidemedim. Ama bu şu anlama gelmezdi; bilgilerimi tecrübelerimi kendime saklayacağım, ülkemle ilgili kayıtsız kalacağım. Nitekim ülkemin hayati gördüğüm noktasındaki düşüncelerimi Cumhurbaşkanıyla paylaştım. Adaletsizlikler, hak ve özgürlükler konusundaki düşüncelerimi kamuoyuyla paylaştım

Seçimlerin yapılacağı açıklaması itibariyle Saadet Partisi'nin lider Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle benim iradem dışında gelişen bir süreçtir. Çok geniş bir mutabakat söz konusu olursa üstümüze düşüni yapmaktan kaçınmayacağımı söylemişimdir. Temel Bey'in yaptığı görüşmeler sonucunda böyle bir mutabakatın olmadığı ortaya çıkmıştır. Adaylığım söz konusu değil.

Ak Parti'den benimle ilgili ileri geri konuşmaları karşsında şunu hatırlatmadan geçemeyeceğim. Ak Parti'nin kuruluşuna öncülük etmiş, o günkü bütün programlarını hazırlayan kişilerden biri olarak bugün de ben o erdemli programları aynı şekilde onaylıyorum. Bugün de o konulardaki görüşüm aynıdır.

Türkiye'nin de aydınlık geleceğinin bu ilkeler çerçevesinde olacağına inanıyorum.

Kimseyle herhangi bir şahsi meseleme yok, sıkıntım da yok. Ben sadece politikalar ve gelecek vizyonlarıyla ilgileniyorum.

Benimle ilgili saygısız şeyler söyleyenlere de şunu söylüyorum; başlarını iki ellerine alsınlar bugünkü poziyonlarını muhasebe etsinler”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.