SON DAKİKA
Hava Durumu

Akıllı mühimmat ile donatılan Bayraktar TB2 SİHA uçuşa hazır!

Bayraktar TB2, Roketsan tarafından geliştirilen IIR güdümlü MAM-L mühimmatı ile donatıldı. Bayraktar TB2 SİHA'nın bu şekilde hava üstünlüğünü ve operasyonel etkinliğini artırması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akıllı mühimmat ile donatılan Bayraktar TB2 SİHA uçuşa hazır!

Roketsan'ın geliştirdiği IIR güdümlü MAM-L, Bayraktar TB2 SİHA'larına entegre edildi. Baykar Teknolojinin konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Roketsan'ın geliştirdiği IIR güdümlü MAM-L, Bayraktar TB2 SİHA'nın kanatları altında uçuşa hazır" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, Bayraktar TB2 ve MAM-L mühimmatının görüntüleri paylaşıldı.

ROKETSAN'IN GELİŞTİRDİĞİ MİNİ AKILLI MÜHİMMAT

Roketsan, sahada başarısını kanıtlayan Mini Akıllı Mühimmat (MAM) ailesini yeni özellikler ile geliştirmeye devam ediyor. MAM-L ve MAM-T operasyonel SİHA konseptine uygun olarak görev yapabilecek hale getiriliyor.

YENİ BAŞLIĞI İLE 50 KİLOMETREDEN FAZLA MENZİLE ULAŞACAK

MAM-L, lazer işaretleyici başlığı ile 15 kilometre menzile ulaşabiliyordu. IIR başlık ile 25 kilometreden fazla menzile, MAM-T ile 30 kilometreden fazla menzile ulaşırken; TB2 SİHA, yeni başlığı ile 50 kilometreden fazla menzile kadar etkili vuruş yapabilecek.

2024'TE ENVANTERE GİRECEK

Öte yandan, Roketsan'ın geliştirdiği yeni akıllı mühimmatın 2024'te envantere girmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.