SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman politikacı: Rusya Kırım’ı hiçbir zaman iade etmez

Almanya’nın sağ popülist ve Avrupa Birliği şüphecisi partisinin lideri Alexander Gauland, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların yararsız olduğunu ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alman politikacı: Rusya Kırım’ı hiçbir zaman iade etmez

Sağ popülist ve Avrupa Birliği şüphecisi Alman partisi Almanya için Alternatif’in lideri Alexander Gauland, Rusya’nın aleyhine uygulanan yaptırımlara rağmen Kırım’ı hiçbir zaman iade etmeyeceğini savundu.
 
Deutsche Welle gazetesinin sorularını yanıtlayan Alexander Gauland, “Rusya artık hiçbir zaman Kırım’ı iade etmez. Yaptırımların bir şeyi etkileyebileceğini düşünmüyoruz” diye konuştu.
 
Almanya için Alternatif partisinin, Kırım’ın yasa dışı işgalinden dolayı Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımların iptal edilmesinden yana olduğu belirtildi.



158402



Partisinde “belirli düzeyde” dış politikadan sorumlu olduğunu ifade eden Alexander Gauland, “Anarşist partide böyle bir müdür olmuyor. Biz ise anarşist partiyiz” diye devam etti.
 
Daha önce Almanya’nın sağ popülist ve Avrupa Birliği şüphecisi partisi Almanya için Alternatif’in lideri Alexander Gauland’in birçok kez Almanya’nın Rusya ile yakınlaşması, Rusya’nın aleyhine uygulanan yaptırımların tamamen kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulunduğu biliniyor. Doğu Almanya doğumlu Gauland, ABD’ye karşı ağırlık olarak Rusya’nın güçlendirilmesinden yana çıkmıştı.
 
Geçtiğimiz günlerde Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner, Rusya ile diğer konularda ilerleme kaydetmek için Kırım’ın Rusya tarafından işgali konusunun bir süreliğine “dondurulması” gerektiğini savunmuştu. Christian Lindner, “Tabudan söz ederken, korkarım öncelikle Kırım’ı uzun vadeli geçici durum olarak değerlendirmek lazım. Rusya tarafından ilhak edilen Ukrayna’nın yarımadası etrafındaki meseleyi diğer alanlarda ilerleme kaydetmek için 'dondurmak' lazım” diye konuştu.
 
Christian Lindner’in ardından Almanya hükümetinin Rusya ile işbirliğinden sorumlu Yetkilisi Gernot Erler, “Günümüzde en önemli meselenin Ukrayna’nın doğusundaki çatışmanın çözümü olduğunu, bundan sonra Kırım ile ilgili meselenin çözülebileceği” açıklamasında bulundu.
 
Alman politikacılarının ilgili açıklamalarını yorumlayan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım’ın köklü halkı Kırım Tatarlarının işgalci devlet tarafından yok edilme tehlikesi altında olduğundan dolayı Ukrayna’nın Kırım’ın kurtarılması konusunu “uzak perspektife” bırakmaması gerektiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.