SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'da yaklaşan seçimler öncesi halk kararsız

Almanya'da 24 Eylül'de gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi Şansölye Angela Merkel ve muhafazakarlara olan destek azalırken, vatandaşların üçte birinden fazlası kime oy verecekleri konusunda kararsızlıklarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'da yaklaşan seçimler öncesi halk kararsız

Almanya'da 24 Eylül'de gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi Şansölye Angela Merkel ve muhafazakarlara olan destek azalırken, vatandaşların üçte birinden fazlası kime oy verecekleri konusunda kararsızlıklarını sürdürüyor. Sonuçları bugün, 15 Eylül'de açıklanan ankete göre, 24 Eylül gecesi ortaya nasıl bir tablo ve koalisyon çıkacağı belirsizliğini koruyor.

ZDF televizyonunun bir anket şirketine yaptırdığı haftalık araştırmanın sonuçlarına göre, Merkel'in muhafazakar blokuna olan destek 2 puan düşerek yüzde 36'ya geriledi. Buna rağmen Merkel'in bloku parlamentodaki en büyük grup olma özelliğini devam ettiriyor. Merkel'in en yakın rakibi olan Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ise 1 puanlık yükselişle yüzde 23 oranına ulaştı. Liberal tandanslı Hür Demokrat Parti (FDP) ile göçmen ve Avrupa Birliği karşıtı Almanya için Alternatif'in (AfD) yüzde 10 oranını yakaladığı kaydedildi.

Berlin Özgür Üniversitesi'nden siyaset bilimci Gero Neugebauer şu an için anketlere şüphe ile yaklaşılması gerektiğini belirterek, "Seçim gecesi kesinlikle sürprizler yaşanacaktır. Buna rağmen Sosyal Demokratların Merkel'in blokunu yerinden edemeyeceğine inanıyorum. Diğer küçük partiler arasında üçüncü parti olabilmek için kıyasıya bir mücadele olacak ve bu da koalisyonu doğrudan etkileyecektir." şeklinde konuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.