SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya: Kırım ile ilgili tartışmalara ihtiyaç duymuyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı, liberallerin lideri Lindner’in, sadece gazetelerin ilk sayfalarına düşmeye çalıştığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya: Kırım ile ilgili tartışmalara ihtiyaç duymuyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Alman liberallerin lideri Christian Lindner’in Kırım’ın işgali meselesinin geçici olarak ertelenmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulunarak, gazetelerin ilk sayfalarına düşmeye çalıştığını, günümüzde esas meselenin Ukrayna’nın doğusunda ateşkesin sağlanmasının olduğunu ifade etti.
 
Kolner Atadt-Anzeiger Gazetesine konuşan Sigmar Gabriel, “Bence Lindner’i sadece gazete başlıkları ilgilendiriyor. Kırım ile ilgili tartışmalara ihtiyaç duymuyoruz. Doğu Ukrayna’da ateşkesin nasıl sağlanabileceği üzerinde düşünmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.



158189



Ateşkesin, Rusya ile gerginliğin gevşetilmesi için gereken şartlarda olduğunu dile getiren Sigmar Gabriel, Christian Lindner’in benzer açıklamalar yaparak bu amaca ulaşmak için hiçbir katkıda bulunmadığını belirtti.
 
Daha önce Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner, Rusya ile diğer konularda ilerleme kaydetmek için Kırım’ın Rusya tarafından işgali konusunun bir süreliğine “dondurulması” gerektiğini savunmuştu. Christian Lindner, “Tabudan söz ederken, korkarım öncelikle Kırım’ı uzun vadeli geçici durum olarak değerlendirmek lazım. Rusya tarafından ilhak edilen Ukrayna’nın yarımadası etrafındaki meseleyi diğer alanlarda ilerleme kaydetmek için 'dondurmak' lazım” diye konuştu.
 
Christian Lindner’in ardından Almanya hükümetinin Rusya ile işbirliğinden sorumlu Yetkilisi Gernot Erler, “Günümüzde en önemli meselenin Ukrayna’nın doğusundaki çatışmanın çözümü olduğunu, bundan sonra Kırım ile ilgili meselenin çözülebileceği” açıklamasında bulundu.
 
Alman politikacılarının ilgili açıklamalarını yorumlayan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım’ın köklü halkı Kırım Tatarlarının işgalci devlet tarafından yok edilme tehlikesi altında olduğundan dolayı Ukrayna’nın Kırım’ın kurtarılması konusunu “uzak perspektife” bırakmaması gerektiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.