SON DAKİKA
Hava Durumu

Askeri uzman, Rusya’nın NATO ile çatışacağı zamanı bildirdi

Pavel Felgengauer, Suriye’den dolayı Rusya-Türkiye arasındaki ihtilafın devam ettiğini hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Askeri uzman, Rusya’nın NATO ile çatışacağı zamanı bildirdi

Rus askeri analiz uzmanı Pavel Felgengauer, Rusya’nın bir yıl içinde NATO ya da direkt ABD ile çatışabileceğini açıkladı.

Rusya’nın Dojd televizyon kanalına konuşan Felgengauer, Rusya sınırları boyunca çeşitli çatışmaların başladığını belirtip Suriye’den dolayı Rusya-Türkiye arasındaki ihtilafın da devam ettiğini hatırlattı.

“Rusya’nın sınırları boyunca savaşlar, çatışmalar mantar gibi bitiyor. Reuters, Halep’in sürekli bombalandığını bildiriyor. Bu durum, Suriye’de Rusya ile Türkiye arasında bir çatışmaya sebep olabilir. Bu çatışmaya, Karabağ’daki gerginlik de yol açabilir. Birkaç yıldır devam eden Donbas çatışmaları da var. Şimdi Baltık ülkelerini de hesaba katmamız gerekiyor. Bu yerlerden birinde mutlaka bir şey çıkar. Bu sadece zaman meselesi. Rusya ya bir NATO ülkesi ya da direkt ABD ile çatışmaya başlar. Büyük ihtimalle bu çatışma bir yıl içinde olur” diyen Felgengauer, çatışmanın büyük savaşa dönüşebileceğini ifade etti.

“Savaş tehdidi gittikçe büyüyor” diyen Felgengauer, ABD ve NATO’nun Baltık ülkelerine askeri güç sevkiyatının, Rus saldırganlığının lokal çatışma ile kalmayıp Transatlantik ihtilafa dönüşeceği anlamına geldiğini kaydetti.

Felgengauer, “Moskova’nın iyice düşünmesi gerekiyor, çünkü bir dünya savaşının patlak vermesini hiç kimse istemiyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.