SON DAKİKA
Hava Durumu

"Avrupa Kırım'daki düzmece davalar hakkında susuyor"

Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko, ortak ülkeleri Kırım ve Donbas'la ilgili üstlendikleri güvenlik ve insan hakları garantileri hakkında konuşmayı unuttuklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Avrupa Kırım'daki düzmece davalar hakkında susuyor"

Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko, yabancı ortakları Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da meydana gelen insan haklarına daha aktif şekilde tepki göstermeye çağırdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Geraşçenko, "Avrupalı ortaklarımız sık sık Ukrayna insan hakları örgütlerini savunmak için sesli açıklamalar yapıyor (bu onların hakkı, ayrıca söz konusu örgütleri destekliyorlar) ancak, Kırım'daki tutuklamalara, Rus işgalci yönetimin Kırım Tatar ve Ukraynalı aktivistler ile ilgili aldığı acımasız mahkeme kararlarına gelince susuyorlar. Yabancı hükumetlerin Baluh veya Çiygöz davasıyla ilgili açıklamalarını duydunuz mu? Ben duymadım. Fakat, yabancı yetkililer bize öncelikle Donbas sorununu, sonra ise Kırım sorununu çözmeyi tavsiye ediyorlar..." diye kaydetti.

Geraşçenko ayrıca, Ukraynalı siyasetçilerin AB ve ABD'ye, Kırım ve Donbas'ın Ukrayna toprakları olduğunu hatırlatarak bu sorunu uluslararası gündemden kaldırmaya izin vermediklerini ifade etti.

Bilindiği gibi, Kırım’daki sözde mahkeme Ukraynalı aktivist Vladimir Baluh’u 3 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.