SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azarov:''Ukrayna yeni yatırım politikasına geçmeli''

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2012 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2012 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azarov:''Ukrayna yeni yatırım politikasına geçmeli''
  Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov bugün (25 Temmuz) Bakanlar Kabinesinin oturumunda Ukrayna hükümetinin yıllık yüzde 5-6 oranında ekonomik büyüme sağlaya bileceği yeni bir yatırım politikasına geçileceğini açıkladı.

Nikolay Azarov “ Eğer biz Ukrayna ekonomisinin daha hızlı gelişmesini ve 2012 yılının 1.çeyreğinde yüzde 2,5 olan ekonomik büyüme hızının yüzde 5-6 seviyesinde çıkmasını istiyorsak, yoğun bir ekonomik gelişme modeline  geçmeliyiz” , dedi.

Azarova’a göre, bunu yapmak mümkün. 20 yılda bu yıl ilk kez yerli üretimde yenilikçi ürünlerin payı artmaya başladı.

Nikolay Azarov bu üretim eğilimini desteklemenin ve güçlendirmenin önemine değindi.

Başbakan Azarov’un söylediğine göre, bu amaçla Ukrayna hükümeti bilim, tarım ve diğer alanlara ki sanayi yatırımları için büyümeyi sağlayacak yeni bir yatırım politikası önerdi.

Nikolay Azarov Bakanlar Kabinesinin öncelikli ekonomik sektörlerde yatırımın teşviki ve yatırım projelerinin vergilendirme özellikleri açısından Vergi Kanununda  değişiklikler üzerine yasa taslakların hazırladığını söyledi.

Sevil Ablayeva
QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.