SON DAKİKA
Hava Durumu

Bağımsızlığının 16. yıldönümünde Kosova'da Sırp tehdidi!

Kosova'nın kuzeyindeki Sırplar; Mitroviça, Leposaviç, Zveçan ve Zubin Potok kentlerindeki evlerinin duvarına tehdit içerikli duvar yazıları yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bağımsızlığının 16. yıldönümünde Kosova'da Sırp tehdidi!

Kosova'nın kuzeyinde yoğun olarak yaşayan Sırplar, iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırdı. Ülkenin kuzeyindeki Sırpların evlerinin duvarına yazdığı grafiti yazılar dikkat çekti. Daha önce Kosova'da yapılan belediye seçimlerinde şiddetli gösteriler yapan Sırpların tehdit içeren duvar yazılarına tepki yağdı.

KOSOVA DUVARLARINA TEHDİT İÇERİKLİ YAZILAR YAZILDI!

Duvarlarda, "Sırp ordusu Kosova'ya döndüğünde" ve terör örgütü olarak tanımlanan “Kuzey Tugayı yaşıyor” ifadeleri yer aldı. Ülkenin güvenliğini riske atan bu tür yazılar 11 Şubat 2024 tarihinde; Kuzey Mitroviça,  Leposaviç, Zveçan ve Zubin Potok kentlerinde görüldü.

Sırplar, Kosova'nın kuzeyindeki 4 kentte demokratik yollarla yapılan belediye seçimlerine karşı çıkmış, seçim sonuçlarını saldırgan bir tavırla protesto etmişti. Kosovalı polislerin yaralanmasına ve kaçırılmasına sebep olan Sırplar, Ocak 2024'te belediye başkanlarının görevden alınması için imza kampanyası başlattı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.